actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 15)

08 jan 2021 | 14:03 0

De mini-winterstop is alweer ten einde gekomen en de Eredivisie gaat verder waar het gebleven was. Ajax gaat na 14 wedstrijden aan kop in de competitie, gevolgd door PSV. Feyenoord, Vitesse, AZ en FC Groningen mogen ook zeker nog niet over het hoofd worden gezien. Onderin de ranglijst is nog niets beslist en strijden diverse clubs voor handhaving in de Eredivisie. De 2e seizoenshelft zal dan ook weer de nodige spektakel en verrassingen gaan opleveren. In speelronde 15 staat al direct een heuse topper op het programma, namelijk de wedstrijd tussen Ajax en PSV.

RKC Waalwijk – ADO Den Haag (zaterdag, 16:30 uur)

RKC Waalwijk staat op de 14e plaats in de Eredivisie met 12 punten. De club heeft zichzelf wat ademruimte verschaft, maar zal moeten blijven presteren om degradatie te voorkomen. RKC Waalwijk won twee van de laatste vijf wedstrijden, maar het ging in de laatste drie duels onderuit. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd met 2-1 verloren bij Fortuna Sittard. Vorig seizoen verloor RKC Waalwijk met 0-3 van ADO Den Haag, maar de ploeg beschikt momenteel over een stuk meer zelfvertrouwen.

ADO Den Haag staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 7 punten. De Haagse club moet winnen om de degradatiezone te kunnen verlaten, maar gemakkelijk zal dat niet gaan. Begin oktober 2020 won ADO Den Haag voor het laatst een competitieduel. ADO Den Haag verloor vijf van de laatste acht wedstrijden en speelde driemaal gelijk. Vorig seizoen won ADO zowel uit als thuis van RKC Waalwijk en een nieuwe overwinning heeft het hard nodig.

FC Emmen – FC Twente (zaterdag, 18:45 uur)

FC Emmen staat op een zwaar teleurstellende 18e plaats in de Eredivisie met 5 punten. De club kent tot op heden een rampseizoen, waarin het nog geen enkel competitieduel wist te winnen. Er werd vijfmaal gelijkgespeeld en negen keer verloren. FC Emmen verloor drie van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie. Vorig seizoen boekte FC Emmen nog een 2-0 overwinning op FC Twente in eigen huis. Alleen zal het nu uit een ander vaatje moeten tappen om een gelijkwaardig resultaat te kunnen boeken.

FC Twente staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 24 punten. De Tukkers begonnen geweldig aan het seizoen, maar lieten in de laatste maanden toch wat steekjes vallen. Er werd in eigen huis tegen de kleintjes verloren, zowel van RKC Waalwijk (0-2) als Sparta Rotterdam (0-2). In uitduels is FC Twente opvallend sterk. De club won de laatste drie uitwedstrijden, waaronder een 1-2 overwinning bij Ajax. FC Twente verloor dit seizoen slechts één uitduel en dat was bij FC Utrecht (2-1).

Heracles Almelo – Vitesse (zaterdag, 20:00 uur)

Heracles Almelo staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 15 punten. De ploeg won dit seizoen pas vier wedstrijden, maar lijkt zich niet druk te hoeven maken over degradatie. Het pijnpunt zit hem bij de ploeg in het scorende vermogen. Heracles Almelo noteerde pas 15 treffers en dat is zwaar onder de maat. Zeker gezien het feit dat de ploeg al vier doelpunten scoorde tegen FC Utrecht. Vorig seizoen eindigde hetzelfde affiche in een 1-1 gelijkspel.

Vitesse staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 29 punten. De club kon kort voor de winterstop de koppositie pakken, maar verspeelde vervolgens veel punten. Desondanks won Vitesse wel al negen competitieduels in het huidige seizoen. In de maand december ging het fout voor Vitesse. Er werd verloren van PEC Zwolle (2-1) en AZ (3-1), daarnaast kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. Vitesse won drie van de laatste zeven uitduels in de Eredivisie.

PEC Zwolle – AZ (zaterdag, 20:00 uur)

PEC Zwolle staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 16 punten. De Zwollenaren speelde dit seizoen al zeven wedstrijden gelijk en wonnen slechts drie duels. PEC Zwolle kwam pas 16 keer tot scoren dit seizoen. De club verloor slechts twee van de laatste zeven thuiswedstrijden in de competitie. Er werd knap gewonnen van Vitesse (2-1) en er werd een punt gepakt tegen FC Utrecht. Vorig seizoen ging PEC Zwolle in eigen huis met 0-3 onderuit tegen AZ.

AZ staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 27 punten. De Alkmaarse ploeg kent een wisselvallig seizoen, waarin het geluk niet altijd aanwezig is. AZ verloor pas één wedstrijd dit seizoen, maar speelde al zes keer gelijk. In de eerste vijf speelrondes werd er vijfmaal gelijkgespeeld. AZ is al vier duels op rij ongeslagen en won driemaal. In uitduels is de Alkmaarse ploeg nog altijd ongeslagen dit seizoen.

FC Utrecht – FC Groningen (zaterdag, 21:00 uur)

FC Utrecht staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 17 punten. De ploeg kreeg een harde klap te verwerken toen het naast Europees voetbal greep en de bekerfinale in het water zag vallen. De tik was harder dan verwacht. FC Utrecht won slechts drie van de 14 competitieduels en dat is simpelweg te matig. FC Utrecht is nu wel al drie duels op rij ongeslagen. Er werd gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard (1-1) en AZ (2-2). De ploeg won met 2-3 bij FC Emmen. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.

FC Groningen staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 26 punten. De Groningers konden amper genieten van Arjen Robben, maar presteren bijzonder goed. Ondanks het feit dat het pas 18 keer tot scoren kwam, won het wel al 8 competitiewedstrijden. FC Groningen won vier van de zes uitduels en verloor tweemaal. Echter kreeg de ploeg wel een harde tik te verwerken toen het in de laatste speelronde van 2020 verloor van Heracles Almelo (0-1).

Sparta Rotterdam – Feyenoord (zondag, 12:15 uur)

Sparta Rotterdam staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 18 punten. Nu wacht er in 2021 direct een Rotterdamse derby op Het Kasteel. Sparta won dit seizoen vijf wedstrijden en ging zesmaal onderuit. Sparta Rotterdam won drie van de laatste vier wedstrijden en ging met een goed gevoel de winterstop in. In eigen huis won Sparta twee van de laatste drie wedstrijden, waaronder een klinkende 6-0 overwinning op ADO Den Haag.

Feyenoord staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 29 punten. De Rotterdamse topclub won acht wedstrijden en verloor slechts één competitieduel. Feyenoord won slechts twee van de laatste vijf wedstrijden. De ploeg ging de winterstop in met een 3-0 overwinning op sc Heerenveen en de doelpunten kwamen allemaal op de naam van Bryan Linssen. Enkele dagen daarvoor werd er nog met 1-0 verloren van Vitesse. De kans lijkt groot dat aanwinst Pratto zijn debuut gaat maken voor de club in de Rotterdamse derby.

sc Heerenveen – Fortuna Sittard (zondag, 14:30 uur)

sc Heerenveen staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 20 punten. De Friese club won vijf duels, speelde vijfmaal gelijk en ging slechts vier keer onderuit. De ploeg begon goed aan de competitie, maar won sinds begin november geen wedstrijd meer. Drie van de laatste zeven duels werden verloren, de overige wedstrijden leverde een gelijkspel op. Eerder dit seizoen wist sc Heerenveen met 1-3 te winnen bij Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 13 punten. De Limburgse club wist zich in de laatste maand van het jaar omhoog te werken op de ranglijst. Fortuna Sittard is al vier duels op rij ongeslagen. Er werd gewonnen van Willem II (3-2), Heracles Almelo (1-2) en RKC Waalwijk (2-1). Tussendoor pakte de ploeg ook een punt bij FC Utrecht (1-1). Vorig seizoen pakte Fortuna Sittard een punt in Friesland (1-1).

VVV-Venlo – Willem II (zondag, 14:30 uur)

VVV-Venlo staat op de 16e plaats in de Eredivisie met 9 punten. De Limburgse club verloor de laatste vier wedstrijden in de competitie en incasseerde dit seizoen al 42 tegendoelpunten. Geen van de laatste zes duels werden gewonnen in de competitie. De ploeg plaatste zich tussendoor wel voor de volgende ronde van KNVB Beker door met 1-4 te winnen bij Almere City. De laatste keer dat VVV-Venlo een thuisduel speelde tegen Willem II werd er met 2-1 gewonnen.

Willem II staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 9 punten. De Tilburgse club is wellicht de grootste teleurstelling van het seizoen, nadat het vorig seizoen Europees voetbal wist te bereiken. Willem II won slechts één van de laatste tien wedstrijden. De ploeg speelde vlak voor de winterstop met 1-1 gelijk tegen Ajax, het eerste punt sinds 21 november 2020. Daarnaast verloor Willem II de laatste vier duels op vreemde bodem.

Ajax – PSV (zondag, 16:45 uur)

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 34 punten. De Amsterdamse club moet een resultaat boeken om de koppositie te behouden. Ajax won drie van de laatste vier wedstrijden. Echter ging de ploeg met een kater de winterstop in, aangezien er in de laatste speelronde met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen Willem II. In eigen huis won Ajax vijf van de laatste zeven duels. Daarnaast werden ook de laatste vier thuisduels tegen PSV door Ajax gewonnen.

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 33 punten. De Eindhovense club steeg stilletjes op de ranglijst en kan zomaar na zondagmiddag op de 1e plaats staan. PSV is de ploeg in vorm en is al 11 wedstrijden op rij ongeslagen. De Eindhovense club won acht van de laatste negen wedstrijden. PSV won overigens slechts drie van de zeven uitduels dit seizoen. De laatste overwinning in de Johan Cruijff Arena dateert uit 2015. Vorig seizoen was Ajax met 1-0 te sterk voor PSV.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.