actueel background image

Eredivisie 2020/2021 (speelronde 14)

22 dec 2020 | 13:45 0

Afgelopen weekend wonnen vrijwel alle Nederlandse topclubs hun wedstrijden. Er kwam alleen een einde aan de unieke reeks van Feyenoord, aangezien de Rotterdammers met 1-0 verloren bij Vitesse. Ajax wist ADO Den Haag nog in de eerste helft te verslaan, terwijl PSV geen kind had aan RKC Waalwijk. Onderin de ranglijst veranderde er ook weinig, hoewel FC Emmen wel een belangrijk punt wist te pakken. Vlak voor de kerstperiode kunnen wij nog gaan genieten van één speelronde in de Eredivisie, bekijk hieronder de korte voorbeschouwingen.

Fortuna Sittard – RKC Waalwijk (dinsdag, 16:30 uur)

Fortuna Sittard staat momenteel op de 14e plaats in de Eredivisie met 10 punten. De Limburgers wonnen pas tweemaal dit seizoen en speelde vier keer gelijk. Fortuna Sittard moest al 31 tegentreffers toestaan en daar zit dan ook het pijnpunt. De laatste weken draait de ploeg wel een stuk beter. Fortuna Sittard won van Willem II (3-2) en Heracles Almelo (1-2). Afgelopen weekend werd er zeer knap met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Utrecht. Bij winst op RKC Waalwijk kan de ploeg weer klimmen op de ranglijst. De Limburgers wonnen vorig seizoen nog met 3-2 van RKC Waalwijk.

RKC Waalwijk staat op de 13e plaats in de Eredivisie met 13 punten. De club uit Waalwijk ging afgelopen weekend met 1-4 onderuit tegen PSV en had weinig in te brengen. Desondanks kent de ploeg een goed seizoen, zeker in vergelijking met het vorige seizoen. RKC Waalwijk won twee van de laatste vier wedstrijden. Echter werden de laatste twee duels verloren van FC Groningen (2-0) en PSV. RKC Waalwijk kwam in vier van de laatste vijf wedstrijden tot scoren. De laatste uitoverwinning van RKC Waalwijk bij Fortuna Sittard dateert uit 2016.

FC Emmen – FC Utrecht (dinsdag, 18:45 uur)

FC Emmen staat op de 18e plaats in de competitie met slechts 5 punten. De ploeg kent een dramatisch seizoen en wacht nog altijd op de eerste overwinning. Vorig weekend werd er met 0-0 gelijkgespeeld bij PEC Zwolle. Echter bereikte de club wel de volgende ronde van de KNVB Beker door met 2-1 te winnen van FC Groningen. De laatste editie van dit duel werd met 2-0 gewonnen door FC Emmen. De club kwam dit seizoen pas 13 keer tot scoren en moest al 30 tegendoelpunten incasseren.

FC Utrecht staat op de 10e plaats in de Eredivisie met 10 punten. De ambities waren voorafgaand aan het seizoen hoog, maar de resultaten zijn alles behalve goed. FC Utrecht won maar twee van de 12 competitieduels en moest zich al zeven keer tevreden stellen met een gelijkspel. Vooral het gebrek aan doelpunten is opvallend. FC Utrecht scoorde pas 13 doelpunten. In de KNVB Beker werd FC Utrecht uitgeschakeld door Ajax (5-4). Vorig weekend speelde de ploeg met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard.

PSV – VVV-Venlo (dinsdag, 20:00 uur)

PSV staat op de 2e plaats in de Eredivisie met 30 punten. De Eindhovenaren zijn al 10 wedstrijden op rij ongeslagen. De ploeg plaatste zich als groepswinnaar voor de volgende ronde van de Europa League en wist de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken. Afgelopen weekend won PSV met 1-4 bij PSV en dat ging opvallend gemakkelijk. Binnen no-time stond de ploeg al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Daarnaast won PSV de laatste zeven thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo.

VVV-Venlo staat op de 15e plaats in de Eredivisie met 9 punten. De Limburgse club presteert nogal wisselvallig dit seizoen. Er werd pas tweemaal gewonnen en dat is simpelweg te weinig. VVV-Venlo moest al 38 tegendoelpunten toestaan, waaronder 13 tegentreffers tegen Ajax. VVV won slechts één van de laatste zes wedstrijden en dat was in de KNVB Beker tegen Almere City (1-4). In de vorige speelronde werd er met 1-2 verloren van FC Twente. VVV-Venlo wist geen van de laatste 21 wedstrijden tegen PSV te winnen.

FC Twente – Sparta Rotterdam (dinsdag, 21:00 uur)

FC Twente staat op de 6e plaats in de Eredivisie met 24 punten. De Tukkers zijn bezig aan een prima seizoen en maken nog altijd een goede kans op plaatsing voor play-offs. FC Twente won zeven van de 13 wedstrijden. Echter won de ploeg maar twee van de laatste vijf duels. Vooral de nederlaag tegen RKC Waalwijk (0-2) kwam onverwachts. Er werd vorig weekend met 1-2 gewonnen bij VVV-Venlo. Daarnaast won FC Twente vier van de laatste vijf thuisduels tegen Sparta Rotterdam.

Sparta Rotterdam staat op de 9e plaats in de Eredivisie met 15 punten. De Rotterdammers hoeven zich geen zorgen te maken over degradatie en hebben dat volledig aan zichzelf te danken. Na een valse start heeft de club zijn zaakjes goed op orde. Sparta Rotterdam won vier van de laatste zes wedstrijden. Er werd onder andere met 6-0 gewonnen van ADO Den Haag en ook Willem II werd met 1-3 aan de kant gezet. De laatste uitoverwinning van Sparta in Enschede dateert uit 2008.

AZ – Vitesse (woensdag, 16:30 uur)

AZ staat op de 7e plaats in de Eredivisie met 23 punten. De Alkmaarse club wist zich knap te herstellen van de uitschakeling in de UEFA Europa League. Er werd met 1-3 gewonnen bij FC Twente en afgelopen weekeinde werd ook Willem II verslagen. De Tilburgse club kwam op een 0-2 voorsprong, maar AZ won alsnog met 5-2. De grote man aan de kant van AZ was wederom aanvoerder Teun Koopmeiners, die nog voor rust de stand op gelijke hoogte wist te brengen. Nu wacht er met Vitesse een pittige tegenstander. AZ won twee van de laatste drie thuisduels tegen de Arnhemmers.

Vitesse staat op de 3e plaats in de Eredivisie met 29 punten. De Arnhemse club kreeg slechts negen tegendoelpunten dit seizoen en kwam zelf al 23 keer tot scoren. Vitesse won negen van de 13 wedstrijden en ging slechts tweemaal onderuit. De club verloor slechts één van de laatste 11 wedstrijden en lijkt een heuse titelkandidaat te gaan worden. Afgelopen week werd er in het KNVB bekertoernooi met 0-2 gewonnen bij Willem II en pakte de ploeg drie punten in de Eredivisie door met 1-0 te winnen van Feyenoord.

Willem II – Ajax (woensdag, 18:45 uur)

Willem II staat op de 16e plaats in de Eredivisie met 8 punten. De ploeg lijkt het spoor volledig bijster en kan maar niet winnen. Vorig weekend kwam Willem II op een 0-2 voorsprong bij AZ, maar het verloor alsnog met 5-3. Slechts twee van de 13 competitieduels leverde de volle buit op. Willem II won één van de laatste zeven competitiewedstrijden. Daarnaast verloor de ploeg de laatste vijf thuiswedstrijden tegen de aankomende opponent.

Ajax staat op de 1e plaats in de Eredivisie met 33 punten. Ajax kwam dit seizoen al 51 keer tot scoren en lijkt de magische grens van 100 doelpunten eenvoudig te gaan bereiken. De Amsterdammers wonnen 11 van de 13 wedstrijden. Vorig weekend won Ajax met gemak met 2-4 bij ADO Den Haag en was het vooral in de eerste helft oppermachtig. In de laatste vijf uitduels bij ADO Den Haag kwam Ajax steeds minimaal driemaal tot scoren. Vorig seizoen won Ajax nog met 0-4 in het Cars Jeans Stadion.

FC Groningen – Heracles Almelo (woensdag, 20:00 uur)

FC Groningen staat op de 5e plaats in de Eredivisie met 26 punten. De wedstrijden van de club leveren normaliter weinig spektakel op met een gemiddelde van 2,5 doelpunten per duel. FC Groningen won de laatste vier wedstrijden in de competitie, maar werd door FC Emmen (1-2) uitgeschakeld in de KNVB Beker. Vorig weekend won FC Groningen met 2-3 bij Sparta Rotterdam. Vorig seizoen verloor FC Groningen in eigen huis met 1-2 van Heracles Almelo.

Heracles Almelo staat op de 12e plaats in de Eredivisie met 12 punten. De Heraclieden wonnen pas drie competitiewedstrijden en vaak ook op onverwachte momenten. Er werd bijvoorbeeld met 4-1 gewonnen van FC Utrecht en vorig weekend was het raak bij sc Heerenveen (1-2). Overigens won Heracles Almelo maar één van de laatste zes wedstrijden, het verloor vier wedstrijden. De club won slechts één van de laatste 11 uitduels in Groningen.

ADO Den Haag – PEC Zwolle (woensdag, 20:00 uur)

ADO Den Haag staat op de 17e plaats in de Eredivisie met 7 punten. De Haagse club moet ook dit seizoen weer gaan strijden tegen degradatie. De ploeg won dit seizoen pas één wedstrijd en moest al 33 tegendoelpunten toestaan. ADO Den Haag won geen van de laatste negen wedstrijden. Drie van de laatste vier duels speelde de ploeg gelijk. Vorig weekend werd er met 2-4 verloren van Ajax. Overigens won ADO Den Haag wel de laatste twee thuisduels tegen PEC Zwolle.

PEC Zwolle staat op de 11e plaats in de Eredivisie met 13 punten. De ploeg won pas twee wedstrijden en speelde maar liefst zeven wedstrijden gelijk. PEC Zwolle verloor twee van de laatste zeven duels. Er werd alleen met 2-1 gewonnen van Vitesse en dat was een grote verrassing. Kortgeleden werd PEC Zwolle met 2-0 verslagen door Excelsior in de KNVB Beker en afgelopen weekend werd er doelpuntloos gelijkgespeeld tegen hekkensluiter FC Emmen.

Feyenoord – sc Heerenveen (woensdag, 21:00 uur)

Feyenoord staat op de 4e plaats in de Eredivisie met 26 punten. De Rotterdammers waren bezig aan een geweldige reeks waarin het langer dan één jaar ongeslagen was in de Eredivisie. Daar kwam vorig weekend een einde aan toen er met 1-0 werd verloren bij Vitesse. Feyenoord won maar één van de laatste vijf wedstrijden en dat komt grotendeels door de overvolle ziekenboeg. Feyenoord won wel de laatste twee thuisduels tegen sc Heerenveen. Vorig seizoen won Feyenoord met 3-1, mede door twee treffers van Nicolai Jorgensen.

sc Heerenveen staat op de 8e plaats in de Eredivisie met 20 punten. De Friese club vloog uit de startblokken, maar het draait de laatste weken een stuk minder. Sc Heerenveen speelde vier van de laatste vijf wedstrijden gelijk en verloor afgelopen weekend met 1-2 van Heracles Almelo. In 2016 won sc Heerenveen voor het laatst in De Kuip. In uitduels verloor de ploeg overigens maar één van de laatste zes wedstrijden.

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de eredivisie is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.