actueel background image

EK kwalificatie Groep I: Vrije doortocht naar EK voor Zwitserland

22 mrt 2023 | 17:10 0

Zwitserland heeft op papier de makkelijkste groep. Zij nemen het op tegen Israël, Roemenië, Kosovo, Wit-Rusland en Andorra. De Zwitsers zijn dan ook de grote favoriet. De vraag is vooral wie er met ze meegaat naar het EK in Duitsland.

Poule i

Zwiters beginnen in Wit-Rusland

De Zwitsers beginnen hun tocht richting Duitsland aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland. De bookmakers verwachten geen stunt. Voor een overwinning van Wit-Rusland krijg je namelijk liefst 14 keer de inzet terug. De verwachting is dan ook dat de Zwitsers een makkelijke zege boeken.

Zaterdag 18:00 uur: Wit-Rusland – Zwitserland

Israël wil naar het EK

Israël wil heel graag naar het EK in Duitsland. Israël is officieel geen Europees land, maar hoort qua sport en cultuur wel bij Europa. Als buurland heeft het een speciale status. Geografisch ligt het land namelijk in Azië. Ze behoren niet tot de favorieten voor de eerste twee plaatsen in de groep. Zwitserland en Roemenië worden hoger ingeschat. Toch is Israël een belangrijke outsider.

Zaterdag 18:00 uur: Israël – Kosovo

Dwergstaten willen stunten

Het mooie aan de EK kwalificatie is dat er ook dwergstaten meedoen. Andorra speelt zaterdag thuis tegen Roemenië. Dan zijn de bouwvakkers en kantoormedewerkers voor één dag weer echte profvoetballers. Het is altijd hopen op een stunt, maar de realiteit is dat Andorra vaak geen kans maakt.

Zaterdag 20:45 uur: Andorra – Roemenië

Programma deze interlandperiode

Op dinsdag 28 maart volgen er weer drie wedstrijden in deze groep. Zie hieronder het volledige programma van die dag.

Dinsdag 20:45 uur: Zwitserland – Israël
Dinsdag 20:45 uur: Roemenië – Wit-Rusland
Dinsdag 20:45 uur: Kosovo – Andorra

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.