actueel background image

EK kwalificatie Groep F: Nieuwe start voor België

22 mrt 2023 | 09:59 0

België is na het dramatisch verlopen WK in Qatar uit op revanche. De ‘gouden generatie’ is het niet gelukt om een prijs te pakken. Lukt dat de nieuwe lichting wel? Deze week begint de road to Germany voor onze buren. Zij zitten in een poule met Oostenrijk, Zweden, Estland en Azerbeidzjan.

Bettips woensdag 30 nov 2022

Belgen op bezoek in Zweden

België begint de kwalificatie aankomende vrijdag met een uitwedstrijd tegen Zweden. Bij Zweden is de opvallendste speler Zlatan Ibrahimovic. De aanvaller van AC Milan is inmiddels 41 jaar oud, maar wil nog niet van wijken weten. Hij wil met Zweden naar het EK 2024 in Duitsland. België is de favoriet, maar een Zweden met Zlatan is pas verslagen als je na negentig minuten hebt gewonnen.

Vrijdag 20:45 uur: Zweden – België

Makkie voor Oostenrijk

Oostenrijk begint de kwalificatie met een makkie. In eigen huis is Azerbeidzjan de tegenstander. Van Oostenrijk wordt veel verwacht in groep F. Bij de bookies is België de favoriet voor de groepswinst, daarna komt Oostenrijk. De Oostenrijkers zelf hopen op meer en waarom ook niet? België is zeker te verslaan en Oostenrijk zelf heeft een zeer stabiele groep.

Vrijdag 20:45 uur: Oostenrijk – Azerbeidzjan

Programma deze interlandperiode

Na de wedstrijden op vrijdag, wordt er maandag ook gespeeld in Groep F. Dat gaat het om de volgende wedstrijden:

Maandag 20:45 uur: Zweden – Azerbeidzjan
Maandag 20:45 uur: Oostenrijk – Estland

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.