actueel background image

EK kwalificatie Groep B: Oranje op jacht naar het EK

21 mrt 2023 | 09:56 0

In Groep B gaat Nederland proberen een ticket voor het EK 2024 in Duitsland te bemachtigen. De eerste wedstrijd is meteen de grootste test. Aanstaande vrijdag gaat Oranje op bezoek bij WK-finalist Frankrijk. Een mooie krachtmeting. Verder komt het Nederlands elftal Gibraltar, Ierland en Griekenland tegen in de groep.

Nederland Senegal blog

Serieuze test voor Koeman

Ronald Koeman kan niet rustig beginnen aan zijn tweede periode als bondscoach. Hij mag met zijn ploeg direct aan de bak tegen Frankrijk. Het wordt interessant hoe Oranje voor de dag gaat komen. Op het WK speelde Louis van Gaal 5-3-2, Koeman heeft al aangegeven terug te schakelen naar het ouderwetse 4-3-3. Hoe dat er precies uit gaat zien, dat zien we vrijdag. De bookmakers geven Oranje in ieder geval weinig kans.

Vrijdag 20:45 uur: Frankrijk – Nederland

Gibraltar droomt van stunt

Gibraltar begint vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen Griekenland. De laatste twee wedstrijd die het landje speelde, werden allebei gewonnen. De tegenstand was met Andorra en Liechtenstein vrij matig. Vrijdag komt Griekenland op bezoek. Dat is andere koek. De bookies zijn duidelijk. Voor een overwinning van Gibraltar staat een quotering van 21.00. Het thuisland lijkt dus kansloos.

Zaterdag 20:45 uur: Gibraltar – Griekenland

Programma deze interlandperiode

Na de twee wedstrijden op zaterdag, volgt er maandag 27 maart nog een speelronde. Oranje speelt dan thuis tegen Gibraltar. Ook Ierland komt voor het eerst in actie die dag.

Maandag 20:45 uur: Nederland- Gibraltar
Maandag 20:45 uur: Ierland – Frankrijk

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.