actueel background image

EK kwalificatie Groep A: Spanje tegen Haaland

21 mrt 2023 | 09:37 0

Spanje is de grote favoriet in Groep A van de EK kwalificatie. Zij zitten in een groep met Noorwegen, Cyprus, Scholtand en Georgië. De eerste speelronde is meteen de belangrijkste. De clash tussen het Spaanse elftal en het Noorwegen van Haaland.

Poule A

Schotten beginnen tegen Cyprus

Schotland trapt Groep A zaterdag af in eigen huis tegen Cyprus. Een wedstrijd die te doen moet zijn voor de Schotten. De laatste keer dat de twee landen elkaar tegenkwamen in de kwalificatie was op 8 juni 2019. Toen sleepte Schotland de winst op het allerlaatste moment uit het vuur. In de 89e minuut schoot Burke de winnende binnen. Bij de bookmakers is Schotland de uitgesproken favoriet. Maken ze dat waar?

Zaterdag 15: 00 uur: Schotland – Cyprus

Spanje tegen Haaland-loos Noorwegen

In Malaga neemt Spanje het op tegen Noorwegen. Een grote meevaller voor de Spanjaarden is dat Noorwegen het moet doen zonder de geblesseerde Erling Haaland. Daarmee is het grootste gevaar van de Noren direct in de kiem gesmoord. Al hebben zij met Martin Ødegaard nog een belangrijke troef in handen. Kan Noorwegen het spannend maken?

Zaterdag 20:45 uur: Spanje – Noorwegen

Programma deze interlandperiode

Na de twee wedstrijden op zaterdag, volgt er dinsdag 28 maart nog een speelronde. Dan komt Georgië voor het eerst in actie. Zij gaan op bezoek in Noorwegen. Zie hieronder het volledige programma:

Dinsdag 18:00 uur: Georgië – Noorwegen
Dinsdag 20:45 uur: Schotland – Spanje

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.