actueel background image

EK 2024 Kwalificatie: alles over groep J

23 mrt 2023 | 14:01 0

Komende week staat in het teken van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 in Duitsland. We hebben je al voorgesteld aan groep A tot en met I, maar in deze blog lees je meer over de laatste groep, namelijk groep J.

Voorbeschouwing Portugal

Kat in ’t bakkie voor Portugal

Portugal treft het maar met deze poule. Bosnië-Herzegovina, IJsland, Luxemburg, Slowakije en Liechtenstein. Allemaal tegenstanders die de ploeg van Cristiano Ronaldo makkelijk kan hebben. De Portugezen wisten het op het WK 2022 tot de kwartfinale te schoppen en het EK in 2016 werd zelfs gewonnen. Portugal is duidelijk favoriet in deze poule en wij voorspellen ook dat het land zich zonder enige moeite kwalificeert voor het EK 2024 in Duitsland. De eerste wedstrijd spelen de Portugezen tegen Liechtenstein. Liechtenstein verliest vaak met grote getalen en dat wordt deze wedstrijd waarschijnlijk niet heel anders.

Donderdag 23 maart, 20:45 uur: Portugal – Liechtenstein

Slowakije vs Luxemburg

Over de tweede wedstrijd van de donderdagavond kunnen we kort en bondig zijn. Luxemburg wist zich nog nooit te kwalificeren voor een EK of een WK. Slowakije wel. In 2016 kwam het land tot de achtste finale en in 2020 tot de groepsfase. De kans is groot dat ze op het WK in 2024 nog eens doen. Onze verwachting is dan ook dat Slowakije van Luxemburg weet te winnen.

Donderdag 23 maart, 20:45 uur: Slowakije – Luxemburg

Het elftal van Dzeko treft IJsland

Bosnië-Herzegovina kent enkele spelers die bij topclubs spelen. Een daarvan is Edin Dzeko. Dzeko speelde lange tijd bij Manchester City, AS Roma en staat momenteel onder contract bij Internazionale. Verder dan de groepsfase kwam het land van Dzeko niet op een WK en voor een EK wist het zich zelfs nog nooit te kwalificeren. In de eerste kwalificatiewedstrijd treft het IJsland, een tegenstander die ook niet helemaal in te schatten is. Op het EK van 2016 stond IJsland in de kwartfinale en vier jaar later kwalificeerde het zich niet. Wederom een wedstrijd waar we moeten zien wat er gaat gebeuren.

Donderdag 23 maart, 20:45 uur: Bosnië-Herzegovina – IJsland

Programma deze interlandperiode

Na de drie wedstrijden op donderdag volgt er op zondag 26 maart nog een speelronde. Bekijk hieronder het programma:

Zondag 26 maart, 18:00 uur: Liechtenstein – IJsland
Zondag 26 maart, 20:45 uur: Slowakije – Bosnië-Herzegovina
Zondag 26 maart, 20:45 uur: Luxemburg – Portugal

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.