actueel background image

EK 2024 Kwalificatie: alles over groep H

22 mrt 2023 | 17:08 0

Komende week staat in het teken van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 in Duitsland. We hebben je al voorgesteld aan de groep A tot en met G, maar in deze blog maak je kennis met groep H.

Kasper Schmeichel Denemarken

Kazachstan krijgt Slovenië op bezoek

Kazachstan is sinds 2002 lid van de Europese voetbalbond en wist zich tot op heden nog niet te kwalificeren voor een EK of een WK. Of dat deze keer wel gaat lukken? Dat is nog maar de vraag. Met Denemarken en Finland in een poule wordt het een lastig verhaal. Ook voor Slovenië is het geen makkelijke opgave. Toch denken we dat Slovenië van deze twee ploegen het sterkste team heeft.

Dinsdag 23 maart, 16:00 uur: Kazachstan – Slovenië

Een wedstrijd met een randje

De tweede wedstrijd in Poule H die op dinsdag gespeeld wordt, is die tussen Denemarken en Finland. Een wedstrijd met een randje, want tijdens de vorige EK-wedstrijd tussen deze landen zakte Christian Eriksen op het veld in elkaar: de middenvelder kreeg een hartstilstand. Eriksen kwam er gelukkig bovenop en laat zijn voetbaltalent nu zien in de Engelse Premier League, maar deze wedstrijd zal nog jaren op menig netvlies blijven staan. Die desbetreffende wedstrijd tussen Denemarken en Finland werd uiteindelijk met 1-0 gewonnen door Finland. De Denen lijken nu de sterkste ploeg te hebben. Zonder Eriksen, dat wel.

Dinsdag 23 maart, 20:45 uur: Denemarken – Finland

San Marinees voetbalelftal treft Noord-Ierland

De derde wedstrijd van groep H die op dinsdag wordt gespeeld, is die tussen San Marino en Noord-Ierland. San Marino is één van de zwakkere ploegen en wist zich tot nu toe nog nooit te kwalificeren voor een EK of een WK. De grootste overwinning van San Marino? Dat is de 1-0 tegen Liechtenstein in 2006. Dat zegt wel genoeg, toch? In datzelfde jaar ging het land met 13-0 onderuit tegen Duitsland. We hebben dus vrijwel geen verwachtingen van het land.

Noord-Ierland daarentegen wist zich voor het EK in 2020 niet te kwalificeren, maar in 2016 schopte de ploeg het tot de achtste finales. Je weet wel, dat ene EK waar je vanaf de tribunes niks anders hoorde dan ‘Will Grigg’s on fire, your defence is terrified’ op de melodie van Freed from Desire van Gala. Will Grigg is er niet meer bij en de verwachtingen voor Noord-Ierland op dit EK zijn niet hoog, maar als we Freed from Desire horen, wanen we ons toch even in die goede tijden van 2016.

Dinsdag 23 maart, 20:45 uur: San Marino – Noord-Ierland

Programma deze interlandperiode

Na de drie wedstrijden op dinsdag volgt er op zondag 26 maart nog een speelronde. Bekijk hieronder het programma:

Zondag 26 maart, 15:00 uur: Kazachstan – Denemarken
Zondag 26 maart, 18:00 uur: Slovenië – San Marino
Zondag 26 maart, 20:45 uur: Noord-Ierland – Finland

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.