actueel background image

EK 2024 Kwalificatie: alles over groep G

22 mrt 2023 | 17:08 0

Komende week staat in het teken van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 in Duitsland. We hebben je al voorgesteld aan de groep A tot en met F, maar in deze blog maak je kennis met groep G.

Tadic Servie

Bulgarije vs Montenegro

De wedstrijd Bulgarije – Montenegro is de eerste wedstrijd van Poule G die gespeeld wordt. Beide ploegen zette in de laatste jaren niet veel bijzonders neer. Waar Bulgarije in 1994 nog vierde werd op het WK en in 2004 de groepsfase van het EK nog haalde, kwalificeerde het zich daarna niet meer. Montenegro is sinds 2007 lid van de UEFA, maar wist zich op Wereld- en Europese kampioenschappen nog nooit te kwalificeren. De landen zitten in een poule samen met Hongarije, Servië en Litouwen.

Vrijdag 24 maart, 18:00 uur: Bulgarije – Montenegro

Het Servië van Tadic treft Litouwen

Bij het Servisch voetbalelftal is er één naam die er voor ons als Nederlanders echt uitspringt, en dat is die van Dusan Tadic. Tadic speelt als sinds 2018 bij Ajax en wist daar de nodige indruk al te maken en miste geen enkel competitieduel sinds zijn komst. Februari dit jaar maakte de aanvaller zijn honderdste doelpunt voor Ajax. Servië wist zich voor een EK nog nooit te kwalificeren en bij Wereldkampioenschappen kwam het ook nooit verder dan de groepsfase.

Over Litouwen kunnen we ook kort en bondig zijn. Het land wist zich ook nog nooit te kwalificeren voor een EK of WK en wij vrezen dat dit voorlopig ook nog niet gaat gebeuren.

Vrijdag 24 maart, 20:45 uur: Servië – Litouwen

Programma deze interlandperiode

Na de wedstrijden op vrijdag volgt er op maandag 27 maart nog een speelronde. Dan komt Hongarije ook voor het eerst in actie. Bekijk hieronder het programma:

Maandag 27 maart, 20:45 uur: Hongarije – Bulgarije
Maandag 27 maart, 20:45 uur: Montenegro – Servië

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.