actueel background image

EK 2024 Kwalificatie: alles over groep E

21 mrt 2023 | 21:58 0

Komende week staat in het teken van de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 in Duitsland. We hebben je al voorgesteld aan de eerste vier groepen. In deze blog lees je meer over groep E.

Polen

Tsjechië vs Polen

De eerste wedstrijd in Groep E wordt gespeeld tussen Tsjechië en Polen. Polen is de sterkste ploeg van de groep en ook dit EK wordt er een hoop van het land verwacht. Ook de 37-jarige Luka Modric is weer van de partij. Het brons op het WK van 2022 heeft hem nog niet genoeg gebracht om te stoppen, en geef hem eens ongelijk. De recordinternational speelde al 162 wedstrijden in het shirt van Kroatië en voegt daar de komende periode nog wat extra wedstrijden aan toe. Feyenoorder Sebastian Szymanski voegt zich bij de selectie van polen en ook Robert Lewandowski is weer van de partij.

Tsjechië wist zich niet te kwalificeren voor het WK 2022 en wij verwachten dat het land het dit keer ook niet red. Toch kan het een leuke wedstrijd worden. Enkele bekende namen bij Tsjechië zijn Jakub Jankto (Sparta Praag) , Václav Černý (FC Twente) en Alex Kral (Schalke 04)

Vrijdag 24 maart, 20:45 uur: Tsjechië – Polen

Het thema is trema op vrijdagavond

Op vrijdagavond staan Moldavië en Faeröer tegenover elkaar in de eerste ronde van de kwalificaties. Tijdens het WK 2022 kwam Faeröer ook niet verder dan de groepsfase en we moeten bekennen dat bovenstaande landen ook niet snel de interesse wekken bij menig voetballiefhebber. Dat wil niet zeggen dat het geen leuke wedstrijd kan worden, uiteraard.

Bij beide clubs zien we ook geen spelers terug die we kennen uit bijvoorbeeld de Nederlandse Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. Deze wedstrijd moeten we gewoon gaan kijken. Dan kunnen we daarna oordelen.

Vrijdag 24 maart, 20:45 uur: Moldavië – Faeröer

Programma deze interlandperiode

Na de twee wedstrijden op vrijdag volgt er op maandag 27 maart nog een speelronde. In die ronde komt Albanië voor het eerst in actie. Bekijk hieronder het programma:

Maandag 27 maart, 20:45 uur: Polen – Albanië
Maandag 27 maart, 20:45 uur: Moldavië – Tsjechië

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.