actueel background image

Doordeweekse bekerwedstrijden in de FA Cup

14 jan 2020 | 14:37 0

Deze week staan er spannende bekerwedstrijden op het programma in de FA Cup. Het prestigieuze Engelse bekertoernooi heeft de derde ronde bereikt. Vorig seizoen won Manchester City het toernooi door in de finale Watford FC met 6-0 te verslaan. Bekijk hieronder enkele korte voorbeschouwingen van de FA Cup wedstrijden in de 3e ronde:

Blackpool FC – Reading FC (14 januari, 20:45 uur)

Blackpool FC logoReading FC logo

Blackpool FC mag het in de derde ronde opnemen tegen Reading FC. De clubs strijden op Bloomfield Road voor een plekje in de volgende ronde van de FA Cup. De bezoekers zijn de favoriet en komen de laatste maanden pas laat op gang. De thuisploeg heeft problemen met het over de streep halen van overwinningen.

Vorm

Blackpool FC speelt zijn wedstrijden in de League One en is terug te vinden op de 13e plaats. De kans dat de club dit seizoen zal gaan promoveren is nihil, de ploeg pakte pas 34 punten uit 24 wedstrijden. In de FA Cup kan de ploeg nog wel stunten, aangezien de loting een stuk slechter had kunnen uitpakken. De laatste keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Blackpool FC heeft wel problemen met het winnen van voetbalwedstrijden. De Engelse derdeklasser wacht al bijna twee maanden op een overwinning. Daarnaast incasseerde de ploeg bijzonder veel tegentreffers in de tweede helft.

Reading FC speelt in de Championship, oftewel het tweede niveau van Engeland. De ploeg behaalde 36 punten uit 26 wedstrijden en kan promotie vergeten. Van de laatste 15 doelpunten van Reading FC werden er maar liefst 11 in de tweede speelhelft gescoord. De club verloor overigens geen van de laatste acht wedstrijden en zou normaliter moeten kunnen winnen van Blackpool.

Vooruitblik

Reading FC speelt een niveau hoger, beschikt over een betere selectie en verkeert in een goede vorm. Blackpool daarentegen zit in een zware dip en moet uitkijken voor veel tegentreffers. Wij zien de bezoekers dan winnen en een einde maken aan het bekeravontuur van de thuisploeg.

Tottenham Hotspur – Middlesbrough (14 januari, 21:05 uur)

Tottenham Hotspur logoMiddelsbrough logo

Tottenham Hotspur moet normaal gesproken de volgende ronde van de FA Cup eenvoudig bereiken. De Engelse topclub krijgt bezoek van Middlesbrough. De clubs gaan op herhaling nadat de vorige ontmoeting in een 1-1 gelijkspel eindigde. Vooral trainer José Mourinho was hier niet van te spreken en had aanmerkingen op de arbitrage.

Vorm

Tottenham Hotspur zit een in een dip en heeft te komen met veel blessures. De topclub stond vorig seizoen nog in de Champions League finale, maar zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk geen rol van betekenis spelen. De club wist geen van de laatste vier wedstrijden te winnen. Daarnaast mist Tottenham Hotspur ook diverse basisklanten, waardoor Ndombélé, Sissoko en Kane. Desondanks won de ploeg wel vier van de laatste zes thuiswedstrijden en vielen er gemiddeld 3,71 doelpunten per thuisduel.

Middlesbrough begon slecht aan het seizoen maar heeft de weg omhoog weer gevonden. De ploeg is al zes duels op rij ongeslagen. Daarnaast won Middlesbrough de afgelopen maand twee uitwedstrijden en laat daar juist het pijnpunt zitten van de club. Spits Ashley Fletcher heeft de smaak goed te pakken en komt de laatste weken eenvoudig tot scoren. De aanvaller was in drie van de laatste vier wedstrijden trefzeker.

Vooruitblik

Tottenham Hotspur kent een wisselvallig seizoen, maar over het algemeen wint het wel gewoon zijn thuiswedstrijden. Hoogstwaarschijnlijk zal de ploeg aantreden met het sterkst mogelijke team. Het is dan ook één van de weinige kansen om nog een prijs over te houden aan een teleurstellend voetbalseizoen. Desondanks zal Middlesbrough ook zeker zijn kansen krijgen op doelpunten.

Carlisle United – Cardiff City (15 januari, 20:45 uur)

Carlisle United logoCardiff City logo

Carlisle United is één van de verrassingen in de FA Cup en gaat op herhaling tegen Cardiff City. Het is voor de thuisspelende club een unieke kans om extra budget bij elkaar te spelen en dat heeft de club ook zeker nodig. De vraag is alleen of Carlisle United kan stunten in eigen huis!

Vorm

Carlisle United kent een moeilijk seizoen, maar kan het jaar wel glans geven door op Brunton Park te winnen van Cardiff City. Carlisle United speelt zijn wedstrijden in de League Two en bungelt onderin op de ranglijst. In het vorige bekerduel tegen Cardiff City kwam de stuntploeg al rap op een 0-2 voorsprong, maar uiteindelijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. De laatste drie thuisduels van Carlisle United eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Cardiff City speelt in de Championship en is dan ook de grote favoriet in dit treffen. De bezoekers maken dit seizoen nog kans op een deelnamebewijs voor de play-offs. Cardiff City kwam in het eerste duel op snel op een achterstand, wat deels te wijten was aan het opstellen van een groot aantal reservespelers. De ploeg zal er nu geen doekjes ombinden en met het eerste team aan de start verschijnen.

Vooruitblik

Cardiff City hecht ook grote waarde aan het bekertoernooi en zal met de beste spelers aan de start verschijnen. In dat geval zal het voor Carlisle United een moeilijke opdracht worden om te kunnen winnen. Hoewel er normaliter op Brunton Park weinig doelpunten vallen, lijkt dat nu een ander verhaal. De bezoekers winnen en beide ploegen komen tot scoren.

Manchester United – Wolverhampton Wanderers (15 januari, 20:45 uur)

Manchester United logoWolverhampton logo

Manchester United kent een teleurstellend seizoen en ook in de FA Cup gaat het klaarblijkelijk niet vanzelf. Na een 0-0 gelijkspel op bezoek bij de Wolverhampton Wanderers wacht nu een thuisduel tegen dezelfde opponent.

Vorm

Manchester United is terug te vinden op de 5e plaats in de Premier League. De ploeg wist kortgeleden met 4-0 te winnen van Norwich. De ruime overwinning kwam als geroepen, aangezien United daarvoor met 1-3 verloor van een veel sterker Manchester City. United speelde dit seizoen tweemaal tegen de aankomende tegenstander en in beide gevallen werd er gelijkgespeeld (0-0, 1-1). Daarnaast is het nog maar de vraag of de thuisploeg zijn sterkste spelers opstelt.

Wolverhampton Wanderers kennen een prima seizoen en staan slechts drie puntjes achter op United. Het toont aan dat de bezoekers niet per definitie kansloos zijn op Old Trafford. Wolverhampton verloor maar drie van de laatste 15 wedstrijden. In 14 van de laatste 15 uitduels kwam de ploeg ook minimaal één keer tot scoren.

Vooruitblik

Manchester United moet winnen om nog kans te kunnen maken op een hoofdprijs in Engeland. Het gaat een pittig duel worden met weinig doelpunten. Beide ploegen hechten meer waarde aan de nul houden dan veel doelpunten scoren.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.