actueel background image

De eerste topwedstrijd van het jaar: PSV speelt thuis tegen Feyenoord

17 sep 2022 | 12:53 0

Het is aankomende zondag Super Sunday in de Eredivisie. Er staan twee topwedstrijden op het programma: PSV – Feyenoord en AZ – Ajax. De nummers een tot en met vier nemen het dit weekend tegen elkaar op. In deze voorbeschouwing blikken we vooruit op de wedstrijd PSV – Feyenoord.

Voorspelling

Dat de wedstrijden tussen Feyenoord en PSV altijd voor spanning en sensatie zorgen, is algemeen bekend. Van de laatste 5 tegen elkaar gespeelde duels, eindigden er drie in een gelijkspel. PSV heeft die drie punten echt nodig wil het Feyenoord voorbij gaan op de ranglijst. De stand staat dicht op elkaar. Op moment van schrijven staat Ajax op 18 punten, Feyenoord op 16 punten, PSV op 15 punten en AZ op 14 punten. We voorspellen in ieder geval een spannende wedstrijd met minimaal twee goals. Wat gaan de liefhebbers van sportwedden voorspellen?

Maakt PSV de ommekeer tegen Feyenoord?

Dat het bij PSV niet van een leien dakje gaat, is algemeen bekend. De club uit Eindhoven werd eind augustus uitgeschakeld voor de Champions League, speelde gelijk tegen het Noorse FK Bodø/Glimt voor de Europa League en verloor vervolgens in de Eredivisie van FC Twente. Ook afgelopen weekend verliep de wedstrijd tegen RKC Waalwijk erg moeizaam. Toch staat de club op een mooie derde plaats, maar wil PSV meestrijden om de landstitel, moeten ze dit weekend winnen van Feyenoord. Wellicht dat de club kan genieten van het thuisvoordeel. Een stadion vol met supporters heeft vaak een motiverende werking voor de spelers.

Feyenoord op dreef

Feyenoord won afgelopen donderdag met maar liefst 6-0 van Sturm Graz in de groepsfase van de Europa League. Een uitzonderlijke score. De ploeg gaat dus ook gemotiveerd het weekend in, Rotterdam heeft hoop voor de wedstrijd tegen PSV. Niet zo heel gek, als je naar de laatste vijf onderlinge resultaten kijkt. Hoewel de laatste wedstrijd eindigde in een gelijkspel, won Feyenoord het duel daarvoor met maar liefst 4-0 van PSV. Zal nieuwe aanwinst Gimenez – die afgelopen donderdag al 3 minuten nadat hij in het veld kwam een goal scoorde – deze zondag beginnen in de basis? Een ding is zeker: Feyenoord is gemotiveerd.

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
08-05-2022
Feyenoord - PSV
2 - 2
19-09-2021
PSV - Feyenoord
0 - 4
14-03-2021
PSV - Feyenoord
1 - 1
31-01-2021
Feyenoord - PSV
3 - 1
01-03-2020
PSV - Feyenoord
1 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.