actueel background image

De 5 beste voetbaldocumentaires op Netflix

06 apr 2020 | 12:04 0

De komende tijd moeten wij voetballiefhebbers het doen zonder wedstrijden. De verveling slaat al snel toe, maar gelukkig kan je toch nog opgaan in de wereld van het voetbal. Netflix beschikt over een ruim assortiment aan documentaires, waaronder enkele voetbaldocumentaires. Wij hebben hieronder de 5 beste voetbaldocumentaires op Netflix genoteerd:

1. Sunderland ‘Til I Die’ (2 seizoenen, 14 afleveringen)

De voetbaldocumentaire Sunderland ‘Til I Die’ werd gelanceerd in de december 2018. De club degradeerde in het seizoen voor de opnames uit de Premier League. Je volgt de ploeg in de jacht op een promotieplek naar het hoogste niveau. In de documentaire kom je er al snel achter dat Sunderland voor de supporters meer is dan een voetbalclub en dat de emoties hoog oplopen. Het succes van de serie was groot, waardoor je nu al van twee seizoenen kan genieten.

2. Next Goal Wins (97 minuten)

De documentaire ‘Next Goal Wins’ werd in 2014 uitgebracht en ging in premiere op het Tribeca Film Festival. De documentairefilm gaat over het nationale voetbalelftal van Amerikaans-Samoa. Lange tijd stond de nationale ploeg bekend als de slechtste nationale voetbalploeg van de wereld. Na een 31-0 nederlaag tegen Australië werd het roer compleet omgegooid. De Nederlander Thomas Rongen werd aangesteld tot bondscoach. Al na drie weken ging de ploeg op allerlei vlakken vooruit. De kwalificatiewedstrijd tegen Tonga moest de ommekeer betekenen.

3. Ajax: Daar hoorden zij engelen zingen (91 minuten)

De voetbaldocumentaire ‘Ajax: Daar hoorden zij engelen zingen’ is een aanrader voor alle Ajacieden. De documentaire gaat over het seizoen 1999/2000. Het voetbalseizoen verliep dramatisch voor Ajax, maar geeft wel een uniek kijkje achter de schermen. Ajax eindigde een teleurstellende vijfde plek in de Eredivisie en wist geen potten te breken in Europa. Enkele bekende voetballers als Gregory van der Wiel en Johnny Heitinga zijn op zeer jonge leeftijd te bewonderen in de documentaire.

4. Trainer (138 minuten)

De documentairefilm ‘Trainer’ werd in 2013 voor de eerste keer uitgezonden. De documentaire volgt een drietal voetbalcoaches bij Duitse clubs. André Schubert (FC St. Pauli), Stephan Schmidt (SC Paderborn) en Frank Schmidt (1. FC Heidenheim) worden op de voet gevolgd door de camera. In de voetbaldocumentaire kan je op een unieke manier zien wat er allemaal komt kijken bij het trainerschap. Je moet wel een lange adem hebben, want de film duurt ruim twee uur.

5. The Real Football Factories (6 afleveringen)

De documentaire ‘The Real Football Factories’ gaat niet per definitie over de voetbalsport, maar over de hooligans. De bekende Engelse presentator en acteur Danny Dyer brengt een bezoek aan de hooligangroepen in Engeland. Wat drijft de hooligans tot wat zij doen en wat is de geschiedenis achter de hooligans? In de documentaire volg jij de hooligans en vertellen zij meer over het leven als hooligan.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.