actueel background image

Dit zijn de 11 waardevolste spelers in de Eredivisie

05 jan 2021 | 14:47 0

De transfermarkt is weer geopend en de clubs mogen dan ook wederom versterkingen binnenhalen. Wellicht vertrekt er nog een grote naam uit de Eredivisie. De transferwaardes van de voetballers zijn door de coronacrisis behoorlijk geslonken, maar nog altijd moeten er miljoenen en miljoenen euro’s worden neergelegd voor de grootste talenten in de Nederlandse competitie. Wij hebben dan ook de 11 waardevolste spelers van dit moment op een rijtje gezet

1. David Neres (AFC Ajax) – 36 miljoen euro

De transferwaarde van David Neres is in een half jaar tijd met negen miljoen euro geslonken. De Braziliaanse aanvaller van Ajax is wel nog altijd de waardevolste speler in de Eredivisie volgens Transfermarkt.de. De 23-jarige rechtsbuiten kan voor 36 miljoen euro worden overgenomen. Neres heeft in 2020 veel blessureleed gekend en kwam dit seizoen pas één keer tot scoren. Desondanks is Neres de duurste speler in de Nederlandse competitie. Het contract van Neres loopt door tot medio 2023.

2. André Onana (AFC Ajax) – 36 miljoen euro

André Onana is momenteel net zo waardevol als Neres. De doelman van Ajax is pas 24 jaar oud en heeft toch al veel ervaring. De Kameroener kent een waarde van 36 miljoen euro. En ook de waarde van Onana daalde in korte tijd met negen miljoen euro. De keeper van Ajax is een vaste basiskracht en speelt al sinds begin 2015 bij de Amsterdamse club. Het huidige contract van Onana loopt door tot de zomer van 2022.

3. Nicolás Tagliafico (AFC Ajax) – 28 miljoen euro

De Argentijn Nicolás Tagliafico staat momenteel op de 3e plaats in de lijst met een geschatte transferwaarde van 28 miljoen euro. Wederom gaat het om een speler van de regerend landskampioen Ajax. De ervaren linkervleugelverdediger speelt al sinds 2017 bij de club. In 2017 debuteerde Tagliafico in het Argentijnse voetbalelftal. Tagliafico heeft een contract tot de zomer van 2023 in Amsterdam. In november 2020 verlengde de bikkelharde verdediger zijn contract met één seizoen.

4. Donyell Malen (PSV) – 25 miljoen euro

Donyell Malen kent momenteel een transferwaarde van maar liefst 25 miljoen euro. De 21-jarige spits van PSV gaat dan ook een geweldige sportieve toekomst tegemoet. Malen heeft een behoorlijk productieve eerste seizoenshelft achter de rug. Malen kwam tussen 22 november en 11 december in zeven van de acht wedstrijden tot scoren. De aanvaller mocht in 2020 ook zijn debuut maken in Oranje. Malen heeft nog een contract tot de zomer van 2024 in Eindhoven.

5. Dusan Tadic (AFC Ajax) – 20 miljoen euro

Dusan Tadic is wellicht één van de meest ervaren voetballers in de Eredivisie. De Servisch international is al 32 jaar oud, maar kent nog altijd een hoge transferwaarde van 20 miljoen euro. Zijn waarde daalde in een jaar tijd met 5 miljoen euro. In het seizoen 2019/2020 kwam de speler 11 keer tot scoren en in het huidige seizoen staat de teller al op 9 rake knallen. Tadic beschikt nog over een tweejarig contract bij Ajax.

dusan tadic ajax in actie met bal tegen ado den haag

6. Lisandro Martínez (AFC Ajax) – 20 miljoen euro

De Argentijn Lisandro Martínez is één van de grootste talenten in de huidige selectie van Ajax. De 22-jarige speelde in de afgelopen anderhalf jaar welgeteld 34 wedstrijden in het eerste elftal. De verdediger kwam daarin viermaal tot scoren. Opvallend genoeg is Martínez vaak een bankzitter in Amsterdam. De Argentijn heeft nog een tweejarig contract bij Ajax, maar de club kan zijn contract met één seizoen verlengen.

7. Daley Blind (AFC Ajax) – 20 miljoen euro

De 30-jarige Daley Blind kent een transferwaarde van 20 miljoen euro. De international werd in 2018 door Ajax overgenomen van Manchester United. De Amsterdamse club betaalde destijds 16 miljoen euro voor de verdediger. Blind speelde dit seizoen 13 wedstrijden en kwam één keer tot scoren. Het contract van Blind loopt nog door tot medio 2022.

8. Myron Boadu (AZ) – 18 miljoen euro

De 19-jarige Myron Boadu kent geen geweldig seizoen tot op heden. De aanvaller kent desondanks nog een transferwaarde van 18 miljoen euro. De teller van de spits staat pas op 4 doelpunten in het huidige seizoen in de Eredivisie. Vorig seizoen scoorde Boadu welgeteld 14 doelpunten in 24 wedstrijden. Het contract van Boadu loopt door tot de zomer van 2023.

Myron Boadu

9. Mohamed Ihattaren (PSV) – 18 miljoen euro

Mohamed Ihattaren staat te boek als één van de grootste talenten in de Eredivisie. De 18-jarige speler met Marokkaanse roots maakte in het seizoen 2018/2019 zijn debuut voor PSV. Vorig seizoen brak de aanvaller pas echt door en was hij ook bepalend op het veld. In het seizoen 2020/2021 lijkt Ihattaren langzaam weer zijn vorm terug te krijgen. Het mega talent heeft nog een éénjarig contract in Eindhoven.

10. Calvin Stengs (AZ) – 18 miljoen euro

De 22-jarige Calvin Stengs kent een behoorlijk wisselvallig seizoen. De smaakmaker speelde in het laatste weken van 2020 op de nummer 10 positie en kwam met afstandsschoten tot scoren. Stengs debuteerde in 2020 in het Nederlands elftal en kan gezien worden als één van de grootste Nederlandse talenten. Stengs heeft nog een contract tot de zomer van 2023 in Alkmaar.

11. Antony (AFC Ajax) – 18 miljoen euro

Het lijstje zal ook door Ajacied worden afgesloten. De Braziliaan Antony groeide direct uit tot een basisspeler in Amsterdam. De 20-jarige rechtsbuiten werd voor 15,75 miljoen euro gekocht door de Amsterdamse club. Dit seizoen speelde de voetballer al 13 wedstrijden in de Eredivisie en was hij zesmaal trefzeker. De rechtsbuiten heeft nog een vierjarig contract bij Ajax.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.