actueel background image

Conference League: ploegen knokken voor plaats in achtste finale

23 feb 2023 | 08:30 0

In de Conference League vallen deze week de beslissingen. Welke acht ploegen plaatsen zich voor de achtste finale van het toernooi? Een korte vooruitblik 

Lazio moet het afmaken in Roemenië

Lazio had gehoopt met een grotere voorsprong af te reizen naar Roemenië, maar de Italianen bleven vorige week steken op een 1-0. Alsnog een prima uitgangspositie. Zeker gezien het feit dat Lazio al na vijftien minuten verder moest met tien man na een rode kaart van Patricio Gabarrón.

Wanneer het ze donderdag lukt om met elf man op het veld te blijven staan, dan mag CFR Cluj geen enkel probleem opleveren op weg naar de achtste finale van de Conference League.

Donderdag 18:45 uur: CFR Cluj – Lazio

Partizan op matchpoint tegen Tiraspol

Nog een ploeg die met tien man won in de heenwedstrijd. Partizan moest het veertig minuten met een man minder doen, maar won desondanks op bezoek bij FC Sheriff Tiraspol. In eigen huis moet Partizan de klus kleren tegen de ploeg uit Moldavië. Partizan is de grote favoriet en het moet raar lopen om die rol niet waar te maken.

Donderdag 18:45 uur: Partizan – FC Sheriff Tiraspol

Anderlecht heeft wat goed te maken

Anderlecht begint donderdag met een 1-0 achterstand aan de wedstrijd tegen Ludogorets. Het is sowieso nog niet het jaar van Anderlecht. In de Belgische competitie staat de topclub op een zeer teleurstellende negende plaats. De Conference League kan het seizoen nog wat kleur geven. Dan moet er wel gewonnen worden in eigen huis. Bij de bookmakers is Anderlecht de grote favoriet. Kunnen ze die rol waarmaken?

Donderdag 18:45 uur: RSC Anderlecht – PFK Ludogorets

SK Dnipro-1 moet aan de bak

SK Dnipro-1 moet een 1-0 achterstand wegpoetsen tegen AEK Larnaca. Wegens de oorlog in Oekraïne moet dat gebeuren in Slowakije. De heenwedstrijd was voor de neutrale toeschouwer niet om aan te gluren. Uiteindelijk won Larnaca in de slotfase door een doelpunt van niemand minder dan Angel Garcia Cabezali.

Donderdag 18:45 uur: SK Dnipro-1 – AEK Larnaca

Turkse kampioen op bezoek in Zwitersland

Op papier één van de leukste wedstrijden in deze tussenronde. FC Basel ontvangt in eigen huis de Turkse kampioen Trabszonspor. De Turken verdedigen een 1-0 voorsprong tegen Basel. Vorige week wonnen zij door een doelpunt van Jens Stryger Larsen. De wedstrijd was die avond bijzaak. De wedstrijd stond in het teken van de vreselijke aardbeving in Turkije en Syrië. De fans van Trabzon lieten zich van hun beste kans zien met een schitterend spandoek.

Donderdag 21.00 uur: FC Basel – Trabzonspor

Oefenpotje in Florence

Het moet heel raar lopen wil Fiorentina donderdag voor het laatst dit seizoen actief zijn in de Conference League. De Italianen, die in eigen land dramatisch presteren, wonnen met liefst 4-0 op bezoek bij Braga. De Portugezen spelen daardoor een kansloze return, al moet je in het voetbal altijd hoop blijven houden.

Donderdag 21.00 uur: Fiorentina – SC Braga

KAA Gent vecht voor laatste kans

Net als 99% van de heenwedstrijden in de tussenronde werd het in de eerste wedstrijd tussen Qarabag en Gent 1-0. De Belgen moeten daardoor een minimale achterstand goed zien te maken in eigen huis. Volgens de bookmakers moet dat geen probleem zijn. Maakt Gent het waar?

Donderdag 21.00 uur: KAA Gent – Qarabag

Hopen op spektakel in Polen

Iedere letter over deze wedstrijd is er misschien eentje te veel. Lech Poznan en FK Bodø/Glimpt hadden er in de heenwedstrijd weinig behoefte aan spektakel met een doodsaaie 0-0 als gevolg. In negentig minuten werd er in totaal drie keer op doel geschoten. Het is voor de neutrale kijker te hopen dat ze er donderdag meer zin in hebben.

Donderdag 21.00 uur: Lech Poznan – FK Bodø/Glimpt

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.