actueel background image

Champions League: welke twee ploegen gaan het redden?

15 mei 2023 | 13:32 0

Op 10 juni staat de Champions League finale op het programma. Wie gaan die spelen? Dat is de vraag. Inter staat al met een half been in de finale, terwijl bij Manchester City en Real Madrid alles nog open ligt. Een korte vooruitblik op de return wedstrijden in de halve finale:

Kan AC Milan revanche nemen?

AC Milan had een totale offday vorige week in de eerste halve finalewedstrijd tegen stadsgenoot en aartsrivaal Inter. Milan mag van geluk spreken dat het bij slechts 2-0 bleef. Daardoor is er nog een klein beetje hoop op het behalen van de finale. Al is die hoop echt heel klein. Milan ging namelijk na de nederlaag tegen Inter ook onderuit tegen Spezia. Dat kwam de selectie op een uitbrander te staan van de harde kern. Of dat geholpen heeft is de vraag.

Bij tegenstander Inter schijnt de zon. De ploeg won zeven wedstrijden op rij en is door de nederlaag van Milan bij Spezia ook hard op weg om zich te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. Al kunnen ze zich ook nog plaatsen door het toernooi dit jaar te winnen. De finale ligt binnen handbereik. Gaan zij het afmaken dinsdag?

Dinsdag 21:00 uur: Inter – AC Milan

Wie wint de grote clash?

Vorige week lieten Real Madrid en Manchester City zien waarom zij in de halve finale van de Champions League staan. Dit zijn twee absolute topploegen. Een winnaar kwam er niet uit en dus ligt alles nog open. Bij de bookmakers is Manchester City favoriet. Zij hebben het thuisvoordeel en weten eigenlijk niet meer wat verliezen is.

22 wedstrijden lang verloor City niet. Maar wat doet de druk met de ploeg van Pep Guardiola? De Champions League winnen staat al heel lang bovenaan het lijstje van de club uit Manchester, maar tot nu toe lukte het niet. Voor Real Madrid ligt dat anders. Zij zijn recordhouder en wonnen de cup vorig jaar nog. Kunnen zij met hun ervaring de Citizens net als vorig seizoen pijn doen? Of lukt het City om de Spanjaarden uit het toernooi te knikkeren?

Woensdag 21.00 uur: Manchester City – Real Madrid

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.