actueel background image

Champions League voorbeschouwing: Chelsea – AC Milan

04 okt 2022 | 16:58 0

Een schitterend affiche, twee grootmachten uit twee topvoetballanden. Beide kennen hun eigen problemen, maar dat de twee selecties bulken van de kwaliteit, staat buiten kijf. Kan de huidig nummer vijf van Engeland winnen van de regerend Italiaans landskampioen AC Milan? Woensdagavond nemen de teams het in London op Stamford Bridge tegen elkaar en gaan ze onderling uitmaken wie de beste is. We blikken vooruit op de wedstrijd en laten je de beste voetbalwedden odds zien.

Vooruitblik

Het zijn rommelige tijden bij thuisclub Chelsea. The Blues wisselden afgelopen zomer hun Russische eigenaar Rowan Abramovich in voor de Amerikaan Todd Boehly, en die wisseling van de wacht gaat niet onopgemerkt voorbij. Zoals een nieuwe eigenaar zo vaak wil, wil Boehly op veel vlakken zijn stempel drukken. De technische stad lijkt met terugwerkende kracht zijn prioriteit te zijn geweest. Hoofdcoach Thomas Tuchel was dan ook een makkelijke zondebok, toen de resultaten wat tegenvielen. Chelsea manifesteerde zich deze zomer als big spender op de transfermarkt, maar de resultaten bleven uit. Boehly trok hierop zijn conclusies en stuurde Tuchel de laan uit. Bij AC Milan is het eveneens een onrustige zomer geweest, aangezien de contracten van de directie pas ruim na de start van de transfermarkt verlengd werden. Zo konden de Milanezen pas laat de markt op. Inmiddels lijkt de rust hier wel wedergekeerd.

Potter krijgt Chelsea aan de praat

Potter startte dit seizoen nog als coach van Brighton, maar nadat Chelsea aanklopte pakte hij de kans met beide handen aan. Daardoor staat er voor het eerst in tijden weer een Engelse coach voor de groep bij een van de teams uit de Big Six. En vooralsnog lijkt het te werken, want Potter wint weer met The Blues. Althans, afgelopen weekend. In de laatste minuut viel de beslissende goal. Gaat dit een voorbode zijn voor aankomende woensdag tegen Milan?

Opleven tegen verwachtingen

AC Milan werd afgelopen jaar voor het eerst in meer dan tien jaar kampioen. Normaal gesproken hét moment om door te pakken op de transfermarkt en je positie aan de top te verstevigen, maar dat ging bij de Milanezen anders. Door de onrust in de binnen de top was er te lang geen handelend technisch directeur. Clubicoon Paolo Maldini wist immers niet of zijn contract verlengd werd. Uiteindelijk werd de voormalig verdediger alsnog langer vastgelegd, maar kostbare tijd was al verloren. Daarom kon er maar één topaankoop gedaan worden, in de vorm van Charles de Ketelaere. Gaat dat genoeg zijn?

Statistieken

– Milan-keeper Maignan is de meest waardevolle keeper uit de Italiaanse Serie A
– Chelsea mist keeper Mendy door een blessure
– Chelsea speelt onder Potter een totaal ander systeem dan onder Tuchel
– AC Milan kan tot na de winter niet over Ibrahimovic beschikken
– Chelsea gaf meer dan acht keer zoveel geld uit afgelopen zomer dan AC Milan
– AC Milan is deze zomer weer van eigenaar gewisseld
– AC Milan gaat het San Siro verlaten en kijkt naar de opties voor een nieuw stadion
– Chelsea kijkt naar de opties om Stamford Bridge te vernieuwen/renoveren

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
04-8-2016
AC Milan - Chelsea
1 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.