Competitie

Champions League 2017/2018

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

In het voetbalseizoen 2017/2018 barstte het gevecht om de Champions League weer los. Dit toernooi staat bekend als de belangrijkste en grootste ter wereld en werd voor de 63e keer gespeeld. Op 26 mei 2018 werd de finale gespeeld in Kiev. In deze finale stonden grootmachten Real Madrid en Liverpool FC tegenover elkaar, de Spanjaarden zegevierde met 3-1. De Madrilenen wonnen de Champions League voor de derde opeenvolgende keer en voor de dertiende keer in de clubhistorie. De enige Nederlandse inbreng in het toernooi was Feyenoord, dat niet verder wist te komen dan de groepsfase.

Champions League 2017/2018 stand

Champions League 2017/2018 uitslagen

Real Madrid wint de Champions League 2017/2018

Real Madrid won de Champions League zowel in 2016 als 2017, waardoor de kans op een derde titel nagenoeg gering leek. Niets was minder waar, de Madrilenen deden het onmogelijke en wonnen opnieuw de Europese titel. In de groepsfase nam de Spaanse topclub het op tegen Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en het nietige APOEL Nicosia. De Madrilenen wonnen vier van de zes groepsduels en gingen als nummer twee in de poule door naar de knock-out fase. Alleen op bezoek in Londen werd er verloren.

In de achtste finales stond er een prachtig tweeluik op het programma tegen Paris Saint-Germain. Real Madrid gaf de kapitaalkrachtige club weinig kansen en won het eerste duel gelijk met 3-1. Grote man in die wedstrijd was aanvaller Cristiano Ronaldo, de sterspeler was met twee doelpunten van grote waarde. In Parijs won Real Madrid opnieuw, ditmaal met 1-2.

In de kwartfinale nam ‘De Koninklijke’ het op tegen Juventus. In het uitduel werd er met 0-3 gewonnen, waardoor een halve finale plaats niet meer in twijfel getrokken kon worden. Verrassend genoeg kwam Juventus in Madrid terug in de wedstrijd en stond het vlak voor tijd met 0-3 voor. Een strafschop in de laatste minuut bracht de beslissing en het was Ronaldo die de ploeg naar de halve eindstrijd wist te schoppen.

De halve finale bleek een ware kraker. Real Madrid wist op bezoek bij Bayern München met 1-2 te winnen en speelde in eigen huis met 2-2 gelijk. Een grote blunder aan de kant van de Duitsers zorgde voor de beslissing in dit tweeluik. In de finale was Real Madrid lange tijd de bovenliggende partij tegen het verrassende Liverpool, maar dankzij twee doelpunten van Gareth Bale werd er met 3-1 gewonnen.

Liverpool bereikt de finale

Weinig kenners hadden rekening gehouden met een finaleplaats voor Liverpool. De Engelse club begon in de voorrondes van het miljoenenbal, waarin het de eerste wedstrijd met 1-2 won op bezoek bij Hoffenheim. In het eigen stadion zegevierde de ploeg met 4-2, waardoor de club zich mocht gaan voorbereiden op de groepsfase.

In de groepsfase van de Champions League moest Liverpool het opnemen teen Sevilla, Spartak Moskou en Maribor. ‘The Reds’ eindigde op de eerste plaats met drie overwinningen en drie remises, het doelsaldo van +17 was wel zeer opvallend. In de achtste finales maakte Liverpool gehakt van FC Porto (0-5, 0-0).

In de kwartfinale stond het onderonsje met Manchester City op het programma. Liverpool werd gezien als de underdog, maar won het thuisduel gelijk met 3-0. Tegen alle verwachtingen in werd ook de uitwedstrijd met 1-2 gewonnen. In de halve finale was het qua doelpunten helemaal raak, Liverpool won het thuisduel tegen AS Roma met 5-2 en verloor op Italiaanse bodem met 4-2. In de finale moest de club zijn meerdere erkennen in Real Madrid.

Vroegtijdige uitschakeling van Feyenoord

Ajax wist de voorrondes van de Champions League niet te overleven, waardoor alleen landskampioen Feyenoord actief zou zijn in deze Europese voetbalcompetitie. De Rotterdammers moesten het in de poulefase opnemen tegen SSC Napoli, Shaktar Donetsk en Manchester City. Feyenoord verloor de eerste vijf groepswedstrijden en was daardoor al snel uitgeschakeld. Alleen de laatste thuiswedstrijd tegen SSC Napoli werd onverwachts met 2-1 gewonnen.