actueel background image

Botman maakt naam in Premier League

11 jan 2023 | 13:01 0

Met Sven Botman op het veld verloor Newcastle United dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de Premier League. Toch ontbrak de 22-jarige verdediger bij het Nederlands Elftal tijdens het WK. In Engeland begrijpen ze er maar weinig van. Sven Botman is onze speler van de week.

Sven Botman speler van de week

Moeizaam begin

Over zijn moeizame start hoor je inmiddels niemand meer. Toen Botman afgelopen zomer voor 42 miljoen euro van LOSC Lille naar Newcastle ging, waren de verwachtingen hooggespannen. Teleurstelling was er dan ook toen de verdediger de eerste wedstrijden niet in de basis begon. Botman was toch de verdediger die uit handen van topclubs als AC Milan was gehouden? Inmiddels hoor je niemand meer. De verdediger is niet meer weg te denken uit de ploeg. Niet slecht voor iemand die voetballend niet goed genoeg werd bevonden door Ajax.

Het verloop van Botmans carrière kende niet alleen maar voorspoed. Opgeleid bij Ajax speelde de verdediger nooit een minuut in de hoofdmacht. Na een uitleenbeurt aan SC Heerenveen liet Ajax de verdediger voor acht miljoen euro naar het Franse LOSC Lille gaan. Een pijnlijke misser als we de huidige situatie van de Amsterdammers erbij nemen.

Verrassing

Bij Lille was hij onderdeel van een van de grootste verrassingen van de afgelopen jaren. Tegen alle verwachtingen in werd niet het oppermachtige Paris Saint-Germain kampioen, maar Lille. In zijn tweede seizoen vielen de prestaties van zijn club wat tegen, maar zelf ontwikkelde de verdediger zich gestaag door. Afgelopen zomer leidde dat tot een transfer naar een van de grootste competities ter wereld, de Premier League.
Botman blaakt van het zelfvertrouwen en raakte ook na zijn stroeve start niet in paniek. Sinds hij begin september in de basis kwam, verloor hij niet met Newcastle in de Premier League. Sterker nog, hij maakt zelfs deel uit van de minst gepasseerde defensie uit de competitie. Eentje die al sinds 6 november geen doelpunt meer om de oren kreeg.

Natuurlijk zijn deze prestaties niet alleen terug te reflecteren op Botman. Spelers als Keiran Trippier en Nick Pope blinken ook uit in de achterhoede. Maar feit is wel dat de jonge verdediger nu al een van de sterkhouders is. Terwijl hij met zijn 22 jaar nog een hele carrière voor zich heeft. Oranje lijkt slechts een kwestie van tijd.

Honger naar meer

De Champions League lonkt voor Newcastle, maar zover is het nog lang niet. Er moeten punten gepakt blijven worden. Om te beginnen aanstaande zondag in eigen huis tegen Fulham. Fulham doet het verrassend goed en staat zevende in de Premier League. Toch zijn The Magpies torenhoog favoriet. Voor een overwinning van Newcastle United krijg je bij de bookmakers 1.55x je inzet terug. Voor een gelijkspel 4.40x en voor een stuntje van Fulham krijg je 5.60 euro terug bij iedere euro inzet.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.