actueel background image

Bondscoach De Boer: ‘Ik ga mijn stinkende best doen’

25 sep 2020 | 14:31 0

Vrijdagmiddag werd Frank de Boer door de KNVB gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands Elftal. Rond de klok van 12 uur had de trainer al zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de voetbalbond. De Boer vertelde blij te zijn met zijn aanstelling.

Ik ben heel erg vereerd dat ik de nieuwe bondscoach ben. Het is een speciaal moment voor mij, maar ook voor mijn naasten. Ik zie een hele mooie periode voor ons. We kunnen samen mooie dingen gaan meemaken. Ik ga mijn stinkende best doen.

Topsportklimaat bij de KNVB

De Boer toonde zich ook verheugd over terugkeer bij de KNVB. ‘’Ik ben hier een tijdje niet geweest en merk dat er bij de KNVB echt een topsportklimaat heerst. Ik heb er heel veel zin in en geloof in een hele mooie toekomst.’’ Op de vraag of De Boer zich irriteerde aan het feit dat hij geen eerste keuze was reageerde de trainer nuchter.

Het interesseert me niet of ik derde, vierde of vijfde keuze ben. De KNVB is ook gewoon een bedrijf.
frank de boer presentatie bondscoach

Mooie generatie bij Oranje

De Boer ziet perspectief bij het Nederlands elftal en verheugd zich dan ook op de nieuwe lichting Oranje-spelers. ‘’Er zit een hele mooie generatie aan te komen. Het is een fantastische uitdaging en heb er zeker oren naar. Ik ben ervan overtuigd dat ik het in de vingers heb en kwaliteiten genoeg heb. Ik ben ervan overtuig dat ik een goede coach kan zijn.’’ Bondscoach De Boer wilt ook graag aan de toekomst werken met dezelfde technische staf. ‘’Ik krijg bij Dwight Lodeweges dezelfde energie die ik krijg bij Ajax, toen Hennie Spijkerman daar assistent was. Ik wil met deze staf door.”

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.