actueel background image

Atlético Madrid hervat de competitie tegen hekkensluiter

28 dec 2022 | 15:33 0

Waar de Eredivisie-liefhebber nog een week geduld moet hebben tot de herstart van de competitie, gaat het voetbalfeest in Spanje weer verder. In de vijftiende speelronde staan er een paar leuke wedstrijden op het programma. Eén van deze wedstrijden is Atlético Madrid tegen Elche CF.

Vooruitblik

Atlético Madrid staat momenteel op een vijfde plek in La Liga. Tegenstander Elche staat stijf onderaan met nog maar vier punten.

Beide ploegen speelden in het verleden 10 keer tegen elkaar. Hiervan won Atlético Madrid er negen. Elche wist één van de tien wedstrijden een gelijkspel uit het vuur te slepen. Winst tegen Los Colchoneros lukt Elche nooit. Voor deze wedstrijd is Atlético dan ook torenhoog favoriet.

Atlético kan aan het doelsaldo werken

Tijdens het WK speelde Atlético een oefenwedstrijd tegen Ponferradina, de nummer 20 van de Segunda División. Deze wedstrijd werd gewonnen met 4-2. Vorige week donderdag stond de eerste officiële wedstrijd na het WK weer op het programma. In de tweede ronde van de Copa del Rey werd Arenteiro met 3-1 verslagen.

Bij Atlético Madrid zitten veel WK-gangers in de selectie. Van deze spelers die op het WK actief waren zijn er drie in de selectie die wereldkampioen zijn geworden met Argentinië. Rodrigo de Paul en Nahuel Molina speelden alle wedstrijden op het WK. Molina scoorde zelfs één van de doelpunten tegen Nederland. Ángel Correa zat ook bij de selectie, maar moest het vooral met een reserverol doen.

Atlético Madrid bemachtigde in de veertien wedstrijden tot nu toe 24 punten in La Liga. De ploeg scoorde 21 keer en kreeg veertien doelpunten tegen. De nummer drie tot en met de nummer negen liggen qua punten en doelsaldo erg dicht bij elkaar. De nummer drie is nu Real Sociedad met 26 punten, terwijl nummer negen Villarreal 21 punten heeft. De wedstrijd tegen de nummer laatst in de competitie lijkt voor de ploeg van trainer Diego Simeone dan ook een uitgelezen mogelijkheid om eens flink aan het doelsaldo te werken.

Kan Elche een resultaat halen?

Tijdens het WK speelde Elche twee oefenwedstrijden. Tegen West Bromwich Albion FC werd er met 1-0 gewonnen. Van Leeds United werd met 2-1 verloren. Vorige week donderdag won Elche in de tweede ronde van de Copa del Rey met 3-0 van Guadalajara.

Waar de ploeg van trainer Jorge Almiron vorig seizoen nog netjes op de dertiende plek eindigde, gaat het dit seizoen een stuk slechter. Elche staat na veertien wedstrijden op de laatste plaats met slechts vier punten. Ze scoorde in totaal tien keer en kregen liefst 31 tegentreffers. Het gat met de ploegen die boven Elche staan, is al opgelopen tot zeven punten. Er zal heel snel wat moeten veranderen wil het team degradatie voorkomen.

Dan is Europese topclub Atlético Madrid niet de ideale tegenstander om tegen te spelen direct na de WK-pauze. Al kan Elche misschien profiteren van de rust die zij hebben gehad tijdens het WK. Ook het feit dat de Madrilenen niet hun sterkste seizoen ooit spelen, biedt hoop. Die hoop hebben de bookmakers overigens niet. Voor een overwinning van Elche krijg je 12.50 keer je inleg terug. Dat tegenover 5.80 voor een gelijkspel en 1.27 voor een overwinning van Atleti.

Statistieken

– Atlético Madrid staat momenteel vijfde met 24 punten.
– Atlético Madrid verloor nog nooit van Elche.
– Atlético Madrid heeft drie Argentijnse wereldkampioenen in de selectie.
– Atlético Madrid scoorde al 21 keer en kreeg er 14 tegen deze competitie.
– Elche staat momenteel laatste met 4 punten.
– Elche scoorde dit seizoen 10 keer en kreeg 31 doelpunten om de oren.
– Elche wist in het verleden één keer gelijk te spelen tegen Atlético Madrid, maar nog nooit te winnen.
– Elche wist vorig seizoen nog knap op de dertiende plek te eindigen in de competitie.

Lees ook meer over voetbalwedden.

Onderlinge resultaten

11-05-2022
Elche– Atlético Madrid
0 - 2
22-08-2021
Atlético Madrid – Elche
1 - 0
01-05-2021
Elche– Atlético Madrid
0-1
19-12-2020
Atlético Madrid – Elche
3 - 1
29-11-2017
Atlético Madrid – Elche
3 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.