actueel background image

AS Monaco gaat voor stunt tegen PSG

10 feb 2023 | 09:00 0

Paris Saint-Germain gaat zaterdag op bezoek bij AS Monaco. PSG ligt een straatlengte voor op de concurrentie in Ligue 1. AS Monaco doet nog volop mee voor de plekken achter PSG, die recht geven op een ticket voor de Champions League. Kan Monaco stunten in ‘El Cashico’?

Vooruitblik

De spanning in de titelstrijd is inmiddels wel verdwenen. PSG speelt absoluut niet groots en kent niet het beste seizoen, maar heeft desondanks acht punten voorsprong op de nummer twee. Toch reist PSG niet graag naar Monaco. Het team heeft het de laatste jaren altijd moeilijk tegen AS Monaco. Gaan de drie punten dit jaar wel mee naar de hoofdstad?

AS Monaco wil weer verrassen

AS Monaco staat na 22 wedstrijden op een vierde plaats met 44 punten. De Monegasken scoorde 48 keer en kregen 29 goals tegen. De strijd om de plekken twee, drie en vier ligt dicht bij elkaar. Marseille staat op dit moment tweede met 46 punten en Lens staat derde, ook met 46 punten. Wil AS Monaco mee blijven doen voor deze plekken op de ranglijst, moet het voor een stunt zorgen tegen PSG.

AS Monaco vindt dit seizoen makkelijk het net. Vooral de spitsen Breel Embolo en Wissam Ben Yedder scoren aan de lopende band. Beide spitsen scoorden tot nu toe al twaalf keer. Deze mannen zijn directe concurrenten van landgenoot en oud AZ-speler Myron Boadu. Hij scoorde dit seizoen één keer en moet vaak genoegen nemen met een reserverol. Van de 22 wedstrijden kwam Boadu slechts vier keer in actie.

De twee teams maken zich op voor hun 108ste onderlinge duel. Opvallend is dat AS Monaco vaker wist te winnen, namelijk 46 keer. PSG won 34 keer en de rest van de duels eindigde in een gelijkspel. De laatste vijf ontmoetingen zijn in balans. Beide teams wonnen twee keer en één keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Gaat PSG zich sparen?

PSG staat na 22 wedstrijden op de eerste plek met 54 punten. Het puntenaantal is ook het aantal keer dat de Parijzenaren het doel wisten te vinden. Dit is het hoogste aantal goals van heel de Franse competitie. Verdedigend staat het ook goed, met maar zeventien goals tegen. Alleen Lille doet het op dit gebied iets beter met zestien tegengoals.

Afgelopen wedstrijden tegen Marseille en Toulouse ontbraken twee van de drie topaanvallers. Kylian Mbappé raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen Montpellier en lijkt nog zo’n twee weken afwezig te zijn. Hierdoor mist hij in ieder geval de wedstrijd tegen Monaco en ook de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Bayern München. Neymar is ook een twijfelgeval voor deze wedstrijden. Zijn enkelblessure speelde hem parten de laatste twee wedstrijden en hij mist ook de wedstrijd tegen Monaco. Of hij de wedstrijd tegen Bayern haalt is nog de vraag.

De vraag is of trainer Christophe Galtier zaterdag kiest voor zijn sterkste elf of een aantal spelers rust geeft in aanloop naar de Champions League. PSG is er alles aan gelegen om eindelijk de Champions League te winnen. Dit is in de historie nog nooit gelukt en daar moet alles voor wijken.

Statistieken

– AS Monaco staat na 22 wedstrijden vierde met 34 punten.
– AS Monaco won twee van de laatste vijf wedstrijden tegen PSG
– Bij AS Monaco komt Myron Boadou weinig aan spelen toe.
– PSG staat eerste na 22 wedstrijden met 54 punten.
– PSG scoorde al 54 keer. Mbappe maakte er 13, Neymar 12 en Messi 10.
– PSG mist Mbappe en Neymar in Monaco.

Laatste 5 onderlinge resultaten

28-08-2022
PSG - AS Monaco
1 - 1
20-03-2022
AC Monaco - PSG
3 - 0
12-12-2021
PSG - AS Monaco
2 - 0
19-05-2021
PSG - AS Monaco
2 - 0
21-02-2021
PSG - AS Monaco
0 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.