actueel background image

Ajax loopt 36 miljoen mis, Fer blijft Feyenoord trouw

26 jun 2020 | 08:57 0

Het vroegtijdig beëindigen van de Eredivisie kost de Nederlandse clubs veel geld. De regerend landskampioen Ajax zou een bedrag van 36 miljoen euro hebben misgelopen. FOX Sports-verslaggever Christiaan Willaert is dan ook van mening van Marc Overmars een grote fout gemaakt heeft. Bij Feyenoord is er ook nog goed nieuws te melden, want Leroy Fer zal ook volgend seizoen weer actief zijn bij de Rotterdamse club.

Ajax loopt 36 miljoen euro mis

De Eredivisie gaat volgend seizoen volgens schema van start en met publiek. Goed nieuws, maar Marc Overmars zal toch met een vervelend gevoel terugkijken op zijn eerdere uitspraak. De Ajax-directeur pleitte voor een vroegtijdig einde van het vorige Eredivisie-seizoen. Overmars kreeg zijn zin, maar later bleek dat de competitie ‘gewoon’ hervat had kunnen worden. Ajax loopt hierdoor ruim 36 miljoen euro mis.

Flinke financiële schade

De coronacrisis heeft voor een zeer nadelig effect gezorgd. De totale waarde van alle voetballers in de professionele Nederlandse competities zou met 25% zijn gedaald, namelijk van 1,213 miljard euro naar 923 miljoen euro. Mocht de competitie wel zijn hervat dan zou de schade een stuk kleiner zijn geweest. De gehele transferwaarde van de selectie van Ajax is in één klap met 92 miljoen euro gedaald. Als de competitie wel was hervat zou dat ‘slechts’ 56 miljoen euro zijn geweest.

Marc Overmars gaf begin april aan dat de competitie wat hem betreft gestopt zou moeten worden. De Ajax-directeur zou het zo weer doen.

Voor mij was dat het moment dat ik dacht: ik ben het een beetje zat. Iedereen praat erover en niemand doet iets”, aldus Overmars voor de camera van Ajax TV.

Fer en Feyenoord komen tot een akkoord

Leroy Fer en Feyenoord waren al enige tijd in onderhandeling, maar zouden nu tot een akkoord zijn gekomen. De Rotterdamse club heeft een aangepast voorstel gedaan. Feyenoord wilde de middenvelder een éénjarig contract aanbieden, terwijl Fer de voorkeur had voor een tweejarig contract. Feyenoord is daar akkoord mee gegaan. De 30-jarige international zou ook in de belangstelling staan van de Turkse club Besiktas. Het huidige contract van Fer loopt per 1 juli af.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.