actueel background image

Voorbeschouwing: Feyenoord – Dinamo Zagreb (3 december 2020)

03 dec 2020 | 11:57 0

Donderdagavond kan Feyenoord een enorme stap zetten richting de volgende ronde van de UEFA Europa League. De Rotterdamse club staat op de tweede plek, maar kan zich geen misstap meer veroorloven. En juist nu moet de club veel basisklanten missen. Bijlow, Bozenik, Conteh, Fer, Haps, Malacia, Nieuwkoop en Sinisterra zijn geblesseerd en Jorgensen moet vanwege zijn rode kaart toekijken vanaf het tribune. De bezoekers beschikken over een nagenoeg fitte selectie en kunnen zich bij winst plaatsen voor de knock-outfase.

Vooruitblik

In de eerste speelronde van de groepsfase ging Feyenoord op bezoek bij Dinamo Zagreb. De wedstrijd eindigde zoals het begon. Echter had Feyenoord wel de uitgelezen kans op een goed eindresultaat, maar aanvaller Steven Berghuis faalde vanaf de strafschopstip. Dinamo Zagreb staat op de eerste plaats in de groep en heeft dan ook veel zelfvertrouwen. Wij verwachten dat het gemis van de basisspeler de thuisploeg gaat opbreken. Een gelijkspel ligt dan ook in de lijn der verwachting, al hopen wij natuurlijk dat de Rotterdammers de volle buit pakken.

Mindere periode van Feyenoord

Eerder deze week kondigde succestrainer Dick Advocaat aan dat hij bij de club vertrekt na dit seizoen. Dit zal niet te maken hebben met de resultaten. Feyenoord is al ruim een jaar ongeslagen in de Eredivisie en staat er ook prima voor in Europa. Na een 0-0 gelijkspel bij CSKA Moskou staat Feyenoord op de 2e plek in de groep. De Rotterdammers hebben één punt meer dan de concurrent Wolfsberger AC en drie punten minder dan de koploper Dinamo Zagreb. Feyenoord won slechts één van de vier groepswedstrijden en ging ook maar één keer onderuit. Afgelopen weekend speelde de Rotterdamse club met 1-1 gelijk tegen FC Utrecht.

Dinamo Zagreb is moeilijk te verslaan

Dinamo Zagreb staat momenteel op de 1e plaats in de groep met 8 punten uit vier wedstrijden. De club uit Kroatië verloor onlangs in eigen land met 2-0 van Osijek, waardoor het de koppositie in de competitie verloor. Daarna was er zeker geen sprake van een dip, aangezien er vorige week met 0-3 werd gewonnen bij Wolfsberger AC in de Europa League. Hierdoor staat de ploeg al met één been in de volgende ronde. Winst in De Kuip en overwintering is een feit. Overigens won Dinamo Zagreb slechts één van de laatste vier uitwedstrijden.

Statistieken

– Feyenoord speelde de laatste twee wedstrijden gelijk
– Feyenoord speelde eerder met 0-0 gelijk in Zagreb
– Feyenoord mist een groot deel van de A-selectie
– Feyenoord verloor slechts één van de laatste vijf thuiswedstrijden
– Dinamo Zagreb staat op de 1e plaats in de groep met 8 punten
– Dinamo Zagreb won vorige week met 0-3 bij Wolfsberger AC
– Dinamo Zagreb won slechts één van de laatste vier uitwedstrijden
– Dinamo Zagreb scoorde in twee van de laatste vier uitwedstrijden

Statistieken kunnen spelers helpen met het wedden op een club. Wedden op de europa league is populair.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.