actueel background image

11e speelronde in de Vysjejsjaja Liga (Wit-Rusland)

29 mei 2020 | 11:07 0

Vrijdagmiddag om 17:00 uur begint er weer een nieuwe speelronde in de Vysjejsjaja Liga. De Wit-Russische competitie is tijdens de coronacrisis gewoon doorgegaan en heeft wereldwijd meer bekendheid gekweekt. Diverse onbekende clubs stonden in eens in de spotlights. Vrijdag staan er twee wedstrijden op het programma op het hoogste niveau in Wit-Rusland. Bekijk hieronder de voorbeschouwingen van de duels.

Torpedo Belaz Zhodino – FC Smolevichi (vrijdag, 17:00 uur)

Het eerste duel is tussen Torpedo Belaz Zhodino en FC Smolevichi en wordt gespeeld om 17:00 uur. De thuisploeg staat momenteel op de vierde plaats in de competitie, terwijl de bezoekers op de 15e plek staan. Torpedo Belaz Zhodino kan dan ook zeker bestempeld worden als favoriet, maar gek genoeg zijn de bookmakers het daar niet helemaal mee eens.

Torpedo Belaz Zhodino verliest amper

Torpedo Belaz Zhodino wist al 18 punten te behalen in het huidige voetbalseizoen en is terug te vinden op een keurige 4e plek in de Wit-Russische competitie. De ploeg verloor pas twee van de laatste tien wedstrijden en wist vijfmaal de winst te pakken.

De goede klassering heeft Torpedo Belaz Zhodino te danken aan zijn sterke verdediging, gezien het amper tegendoelpunten hoeft te incasseren. In zes van de laatste tien duels hield Torpedo Belaz Zhodino de nul. Het is dan ook één van de minst gepasseerde clubs in de voetbalcompetitie.

Dramatische reeks van FC Smolevichi

FC Smolevichi staat op een teleurstellende 15e plek in de competitie. Na negen wedstrijden wist de ploeg pas vier punten te behalen, allemaal uit gelijke spelen. Degradatie is een mogelijkheid voor de club, het moet dus flink aan de bak om dat te voorkomen.

FC Smolevichi wist geen van de laatste 17 duels in de competitie te winnen, tienmaal ging het onderuit. Daarnaast zijn de wedstrijden van FC Smolevichi behoorlijk saai voor de neutrale toeschouwer, omdat er in slechts twee van de laatste 13 duels meer dan twee doelpunten werden gescoord.

Vooruitblik

Torpedo Belaz Zhodino won vorig seizoen zowel uit als thuis van FC Smolevichi. In eigen huis werd er met 1-0 gewonnen en in het uitduel werd het 1-2. Wij verwachten ook vanmiddag weinig doelpunten en een overwinning voor de thuisploeg. Bij een overwinning is Zhodino één punt verwijderd van koploper BATE Borisov.

FC Gorodeja – Neman Grodno (vrijdag, 19:00 uur)

FC Gorodeja kent tot op heden geen goed seizoen. Na tien speelrondes staat de ploeg op de 12e plaats in de competitie, maar ook Neman Grodno draait niet geweldig. De bezoekers staan op de 13e plek en hebben de overwinning net zo hard nodig. De twee clubs doen weinig voor elkaar onder en kunnen het elkaar behoorlijk moeilijk gaan maken.

FC Gorodeja is de favoriet

FC Gorodeja mag in eigen huis aantreden tegen Neman Grodno. De thuisploeg presteert dramatisch de laatste weken, maar is toch de favoriet. FC Gorodeja won drie van de laatste vier thuiswedstrijden tegen de aankomende opponent. De bezoekers wonnen geen van de laatste vijf wedstrijden en speelde driemaal gelijk. In eigen huis pakte FC Gorodeja tien punten in zes wedstrijden. Vorig seizoen eindigde hetzelfde affiche in een 1-0 overwinning voor FC Gorodeja.

Neman Grodno wint geen uitduels

Neman Grodno staat op de 13e plek met één puntje minder dan de aankomende tegenstander. De bezoekers kennen een bizar slechte reeks in uitwedstrijden. De ploeg won op 19 oktober 2019 voor de laatste keer op vreemde bodem. Grodno scoorde ook slechts éénmaal in de laatste vier uitwedstrijden en het moest zes tegentreffers incasseren. In 2018 won Neman Grodno voor de laatste keer op bezoek bij FC Gorodeja.

Vooruitblik

FC Gorodeja moet dit duel winnen en zal dat ook gaan doen. Wij verwachten maximaal twee doelpunten en hoogstwaarschijnlijk beide van de thuisploeg. Weinig spektakel, maar wel drie punten voor FC Gorodeja.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.