Club

Wolverhampton Wanderers

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
Wolverhampton

Wolverhampton Wanderers speelt sinds het seizoen 2018/2019 in de Premier League. Volg de club in de jacht op een Europees ticket. Check op deze pagina de uitslagen en het programma van de Engelse club.

Programma Wolverhampton Wanderers

Check hier alle wedstrijden van Wolverhampton Wanderers die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Wolverhampton Wanderers in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Wolverhampton Wanderers

Elke wedstrijduitslag van Wolverhampton Wanderers zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Wolverhampton Wanderers selectie

Socials
@wolves
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Wolverhampton Wanderers

De Engelse club Wolverhampton Wanderers keerde in het seizoen 2018/19 terug in de Premier League. Ook in 2020/2021 zien we de ploeg terug op het hoogste niveau. Thuiswedstrijden worden gespeeld in het indrukwekkende Molineux Stadium. Wolverhampton won in het verleden drie landstitels en tweemaal de FA Cup.

Prijzenkast

Wolverhampton Wanderers was vooral in de jaren vijftig zeer succesvol, zo won het in 1954, 1958 en 1959 de Engelse landstitel. De club won ook viermaal de FA Cup, waarvan die in 1960 het meest recent is. Twee keer werd de League Cup gewonnen, zowel in 1974 als 1980. In 1972 stond Wolverhampton Wanderers zelfs in de finale van de UEFA Cup, welke uiteindelijk werd verloren tegen de Londense club Tottenham Hotspur.

Zware tijd voor Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton Wanderers moest in 1984 het veld ruimen in de hoogste voetbalklasse en een jaar later degradeerde het opnieuw. Een tijd zonder enige vorm van succes brak aan, tot de club in 2009 weer wist te promoveren naar het hoogste niveau in Engeland. De supporters konden slechts drie jaar genieten, want in het seizoen 2011/2012 degradeerde het door stijf onderaan te eindigen. In 2013 werd het allemaal nog erger en de club degradeerde naar de League One. Daar speelde het één seizoen, de club keerde weer terug in de Championship.

Overname door Chinese investeerders

In de zomer van 2016 werd bekend gemaakt dat Fosun International de club had overgenomen. Deze Chinese investeringsmaatschappij betaalde een bedrag van 45 miljoen pond voor Wolverhampton Wanderers. Hierdoor kwamen er nieuwe financiële middelen vrij en kon de Engelse voetbalclub meer investeren op de transfermarkt.

Terug in de Premier League

Wolverhampton Wanderers wist te verrassen door in de zomer van 2017 een grote naam aan zich te binden. Ruben Neves werd overgenomen van FC Porto voor een bedrag van ruim vijftien miljoen euro. De Portugese international was de eerste aanwinst van de nieuwe trainer Nuno. Er begon direct een betere tijd en Wolverhampton Wanderers leek te zijn herboren. De club wist de toon te zetten in de Championship en wist uiteindelijk het kampioenschap op te eisen. Dit betekende de terugkeer in de Premier League, nadat het zes jaar afwezig was geweest. De voorsprong op de nummer twee (Cardiff City) bedroeg uiteindelijk negen punten.