Club

Cardiff City

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Wales
Competitie:
Locatie:
Cardiff

De voetbalclub Cardiff City komt uit Wales en speelt in de Football League Championship. Blijf op Voetbaluitslagen.com op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de club. Check het programma, maar ook de uitslagen en de statistieken van The Bluebirds.

Programma Cardiff City

Check hier alle wedstrijden van Cardiff City die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Cardiff City in de Championship. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Cardiff City actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Cardiff City

Elke wedstrijduitslag van Cardiff City zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Cardiff City selectie

Socials
@cardiffcityfc
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Cardiff City

Cardiff komt dit seizoen weer uit in de Championship in Engeland. Alle thuiswedstrijden van deze voetbalclub worden gespeeld in het Cardiff City Stadium.

De Welshe club werd opgericht in 1899 en kwam negen jaar lang uit onder de naam Riverside FC. In 1908 werd deze naam veranderd in Cardiff City Football Club, zoals wij het vandaag de dag kennen.

Beste prestaties van de club

Voor de beste prestatie van de Welshe voetbalclub moeten wij ver terug in de tijd. De club slaagde er in het voetbalseizoen 1923/1924 namelijk in om de tweede plaats te behalen op het hoogste Engelse voetbalniveau, destijds ging de titel naar Huddersfield Town. In 2008 werd de finale bereikt van de prestigieuze FA Cup en vier seizoenen later ook de finale van de League Cup. In 2013 maakte Cardiff City zijn debuut in de Premier League.

Promotie naar de Premier League

Nadat Cardiff City in het seizoen 2013/2014 kansloos degradeerde uit de Premier League, speelde het opnieuw voor vier seizoenen in de Football League Championship. In het seizoen 2018/2019 keerde de club echter weer terug op het hoogste niveau, nadat het als tweede was geëindigd in de competitie achter Wolverhampton Wanderers.

Cardiff City in handen van miljardair

In mei 2012 werd Cardiff City gekocht door de miljardair Vincent Tan. De eerste grote verandering die de eigenaar maakte was dat het thuistenue een rode kleur regen, vanwege marketingdoeleinden. Hier gingen de supporters van Cardiff City FC niet mee akkoord, waardoor de oude en bekende clubkleuren drie seizoenen later weer terugkeerde. Het rode tenue wordt wel nog altijd gebruikt voor de uitduels.

Cardiff City Stadium

De voetbalclub Cardiff City FC speelt zijn thuiswedstrijden in het prachtige Cardiff City Stadium. Dit stadion werd in 2009 geopend en moest het beruchte Ninian Park vervangen. Naast de voetbalclub speelt ook de rugbyclub Cardiff Blues hier zijn thuisduels. Het stadion biedt plaats aan 26.828 bezoekers. In 2014 werd de UEFA Super Cup in het stadion gespeeld, dat duel werd met 2-0 gewonnen door Real Madrid tegen Sevilla FC.