Club

Spakenburg

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Bunschoten

Programma Spakenburg

Check hier alle wedstrijden van Spakenburg die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Spakenburg in de Tweede Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Spakenburg

Elke wedstrijduitslag van Spakenburg zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Spakenburg selectie

Over SV Spakenburg

De voetbalclub SV Spakenburg komt uit de gemeente Bunschoten. De voetbalvereniging werd in de zomer van 1931 opgericht en maakt onderdeel uit van de top in het landelijke amateurvoetbal. Sinds het voetbalseizoen 2018/2019 speelt SV Spakenburg zijn wedstrijden in de Tweede Divisie. Alle thuiswedstrijden worden gespeeld op het Sportpark De Westmaat. Dit is overigens ook het complex van de aartsrivaal IJsselmeervogels.

Amateurkampioenschap in 1985

In het seizoen 1984/1985 wist SV Spakenburg zijn beste resultaat aller tijden neer te zetten. De club wist onder de leiding van de trainer Piet van den Ham de afdelingstitel te winnen. De laatste keer dat de voetbalvereniging daarin slaagde was elf jaar daarvoor. Concurrent GVVV greep naast de hoofdprijs, terwijl Kozakken Boys gelijk eindigde met SV Spakenburg. Een beslissingswedstrijd moest de beslissing brengen en SV Spakenburg won met 3-2.

Daar bleef het niet bij, want SV Spakenburg mocht een poging wagen op het algehele amateurkampioenschap van Nederland binnen te halen. In de finale moest de club het opnemen tegen DHC uit Delft. Het uitduel eindigde in een 2-2 gelijkspel, waardoor SV Spakenburg zichzelf een goede uitgangspositie had verschaft. In het thuisduel werd in de 87e minuut een strafschop benut door de thuisploeg. Kort daarna besloot DHC vanwege een elleboogstoot die onbestraft bleef niet langer door te spelen. SV Spakenburg werd als winnaar aangewezen.

Prijzenkast van SV Spakenburg

SV Spakenburg wist tweemaal de algehele amateurtitel te winnen, dat deed de club in 1985 en 2014. Daarnaast werd vijf keer het landskampioen bij de zaterdagamateurs gewonnen (1952, 1963, 1985, 2012, 2014 en 2018). In 1985 won SV Spakenburg de Districtsbeker West I. In de Hoofdklasse was de voetbalclub maar liefst dertien keer succesvol, waaronder in 2000, 2008 en 2018.

Trainer Johannes van de Haar

In het seizoen 2016/2017 stond trainer Johannes (Hans) van de Haar aan het roer bij SV Spakenburg. De oud-speler stond in het verleden onder contract bij FC Utrecht, Ajax, HFC Haarlem, Fortuna Sittard, De Graafschap, KFC Uerdingen 05, SSV Ulm 1846, SW Brengenz, RKC Waalwijk, ADO Den Haag, AGOVV Apeldoorn en Dayton Dutch Lions. Als trainer was Van de Haar werkzaam bij Spakenburg en FC Lienden. Hij was ook assistent-trainer bij FC Utrecht. Lang duurde het avontuur bij SV Spakenburg niet, want na een half jaar werd de trainer al de laan uitgestuurd.