Club

IJsselmeervogels

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Bunschoten

Programma IJsselmeervogels

Check hier alle wedstrijden van IJsselmeervogels die op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Bezoek de wedstrijdpagina voor meer informatie over een wedstrijd. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van IJsselmeervogels in de Tweede Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag IJsselmeervogels

Check hier alle wedstrijden van IJsselmeervogels die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

IJsselmeervogels selectie

Over de club

Voetbalclub IJsselmeervogels komt uit Spakenburg en is de meest succesvolle amateurvereniging van Nederland. Traditiegetrouw speelt de club in een rood-wit tenue. De voetbalclub uit de gemeente Utrecht won zevenmaal de landstitel en scoorde ook de meeste doelpunten op het hoogste niveau binnen het amateurvoetbal. In het seizoen 2016/2017 wist IJsselmeervogels de titel te veroveren in de Derde Divisie, waardoor de ploeg sinds het seizoen 2017/2018 al uitkomt in de Tweede Divisie.

Sportploeg van het jaar

IJsselmeervogels wist in 1975 geschiedenis te schrijven door een geweldige reeks neer te zetten in het KNVB bekertoernooi. De amateurs uit Spakenburg wisten in de eerste ronde af te rekenen met Limburgia (1-0) en in de tweede ronde te winnen van SC Amersfoort (4-1). Daarna volgde een knappe 2-1 overwinning op FC Groningen.

In de kwartfinale kwam AZ’67 op bezoek bij IJsselmeervogels. De Alkmaarse club behoorden op dat moment tot de subtop van de Eredivisie. IJsselmeervogels kwam al vroeg in het duel op een 2-0 voorsprong, maar AZ kwam uiteindelijk nog terug tot 2-2. Keeper Jos de Feyter wist IJsselmeervogels op de been te houden in het restant van het bekerduel, waardoor de amateurclub won en zich plaatste voor de halve finale. In de halve eindstrijd werd er kansloos met 6-0 verloren bij FC Twente. Desondanks werd IJsselmeervogels uitgeroepen tot ‘Sportploeg van het Jaar’.

Landskampioenschap

De IJsselmeervogels wisten tussen 1976 en 2000 wederom succesvol te zijn op het hoogste amateurniveau van ons land. In de seizoenen 1975/1976, 1976/1977, 1982/1983 en 1994/1995 werd de voetbalclub landskampioen bij de amateurs. In die periode groeide IJsselmeervogels dan ook uit tot de meest succesvolle amateurclub aller tijden. Aan het einde van de jaren tachtig werd besloten om voetballers van de club te gaan betalen.

Glansrijke periode

Tussen 2005 en 2015 lijkt IJsselmeervogels onaantastbaar en wint het meerdere grote prijzen. Er worden maar liefst drie landstitels, vijf afdelingstitels en vier zaterdagtitels gewonnen door de club uit Spakenburg. Daarnaast werd twee keer het duel op de Supercup gewonnen, was de club tweemaal het sterkte in de Districtsbeker en hebben ze de KNVB Beker voor amateurclubs ontvangen.

Tweede Divisie

IJsselmeervogels speelt sinds seizoen 2017/2018 zijn wedstrijden in de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland. Een seizoen eerder werd namelijk de titel verovert in de Derde Divisie. En ook in de KNVB Beker laat de club opnieuw van zich spreken met overwinningen op Quick Boys (0-2), Achilles ’29 (3-1) en Koninklijke HFC (3-1). Uiteindelijk gaat de ploeg onderuit in een thuiswedstrijd tegen Eredivisionist sc Heerenveen (0-1).