Club

Olympique Marseille

Land:
Frankrijk
Opgericht:
1899
Competitie:
Locatie:
Marseille
Stadion:
Orange Vélodrome
Veld:
Gras
Capaciteit:
67.394

Olympique Marseille is met negen landstitels één van de meest succesvolste Franse voetbalclubs aller tijden. Dit team speelt zijn wedstrijden in het Stade Vélodrome. Check hier de uitslagen van Les Olympiens, maar ook statistieken en het programma.

Programma Olympique Marseille

Bekijk hier de wedstrijden van Olympique Marseille die op het programma staan.

Bet365 logo

Bet365

8.2 Review lezen

€100 Welkomstbonus + Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Open een account, maak een minimale storting van 5 euro of meer om bet credits te claimen van maximaal 100 euro. Het aanbod moet binnen 30 dagen na het registreren worden geclaimd.

Uitslag Olympique Marseille

Zie hieronder alle uitslagen van Olympique Marseille. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd!

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Olympique Marseille in de Ligue 1.

Seizoensstatistieken Olympique Marseille

Olympique Marseille selectie

Socials
@olympiquedemarseille
Posts
Volgers
Volgend

Over de club

Olympique Marseille is een vrij succesvolle voetbalclubs in Frankrijk. In de volksmond wordt de club ook wel l’OM genoemd. De club uit Marseille won negen keer de titel en tien keer de Coupe de France. Daarnaast heeft Olympique Marseille een grote supportersaanhang en verkoopt het meer dan 350.000 voetbalshirts per seizoen. Geen enkele andere voetbalclub in Frankrijk heeft meer seizoenen op het hoogste niveau gespeeld.

Prijzenkast

Olympique Marseille werd opgericht in 1899 en is daarmee één van de oudere Franse voetbalclubs. In 1937 won de club voor de eerste keer in zijn bestaan de landstitel, acht andere titels zouden nog volgen. Alleen AS Saint-Étienne wist vaker landskampioen te worden.

Naast de negen landstitels won Olympique Marseille ook tien keer de Coupe de France, driemaal de Coupe de la Ligue en drie keer de Trophée des Champions. In zowel 2005 als 2006 werd er gewonnen in de UEFA Intertoto Cup. Het grootste succes dateert uit 1993. In dat jaar won de Franse topclub namelijk de allereerste editie van de Champions League.

Supporters

Een groot deel van het succes van Olympique Marseille is mede te danken aan de fanatieke aanhang. De supporters en de club zijn als het ware onafscheidelijk. De voetbalclub speelt dan ook een belangrijke rol in het leven van vele inwoners uit de stad. De fanatieke aanhang staat ook wel bekend als de Ultra’s. Subgroepen hiervan zijn CU’84 en de Dodgers welke in vak Zuid en Noord zitten. Dit zijn de meeste invloedrijke en fanatieke supporters van de club.

Daarnaast heeft de club ook fanclubs in België, Rusland, Canada, Zwitserland en de Verenigde Staten. In Noord-Afrika is de ploeg uit Marseille zelfs bekender en populairder dan Manchester United, FC Barcelona en Real Madrid.