Olympique Marseille

Land |
Actief in |

Olympique Marseille

Olympique Marseille is één van de meest succesvolle voetbalclubs in Frankrijk. In de volksmond wordt de club ook wel l'OM genoemd. De club uit Marseille won negen keer de titel en heeft ook in Europa naam weten te maken. Daarnaast heeft Olympique Marseille een grote supportersaanhang en verkoopt het meer dan 350.000 voetbalshirts per seizoen. Geen enkele andere voetbalclub in Frankrijk heeft meer seizoenen op het hoogste niveau gespeeld.

Lees meer
Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Olympique Marseille

Prijzenkast van Olympique Marseille

Olympique Marseille werd opgericht in 1899 en is daarmee één van de oudste Franse voetbalclubs. In 1937 won de club voor de eerste keer in zijn bestaan de landstitel en in totaal mocht Marseille zich acht keer landskampioen noemen. Alleen AS Saint-Étienne wist vaker landskampioen te worden. De Franse club won nog wel een tiende titel, maar deze werd in 1993 afgenomen vanwege een omkoopschandaal.

Naast de negen landstitels won Olympique Marseille ook tien keer de Coupe de France, driemaal de Coupe de la Ligue en drie keer de Trophée des Champions. In zowel 2005 als 2006 werd er gewonnen in de UEFA Intertoto Cup. Het grootste succes dateert uit 1993, toen won de Franse topclub namelijk de allereerste editie van de Champions League.

Supporters van Olympique Marseille

Een groot deel van het succes van Olympique Marseille is toe te rekenen aan de fanatieke aanhang. De supporters en de club zijn als het ware onafscheidelijk. De voetbalclub speelt dan ook een belangrijke rol in het leven van vele inwoners uit de stad. Daarnaast heeft de club ook fanclubs in België, Rusland, Canada, Zwitserland en de Verenigde Staten. In Noord-Afrika is de ploeg uit Marseille zelfs bekender en populairder dan Manchester United, FC Barcelona en Real Madrid.