Club

Olympique Marseille

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Marseille

Olympique Marseille is met negen landstitels één van de meest succesvolste Franse voetbalclubs aller tijden. Dit team speelt zijn wedstrijden in het Stade Vélodrome. Check hier de uitslagen van Les Olympiens, maar ook statistieken en het programma.

Programma Olympique Marseille

Bekijk hier de wedstrijden van Olympique Marseille die op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Olympique Marseille in de Ligue 1.

Uitslag Olympique Marseille

Zie hieronder alle uitslagen van Olympique Marseille. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd!

Olympique Marseille selectie

Socials
@olympiquedemarseille
Posts
Volgers
Volgend

Over de club

Olympique Marseille is een vrij succesvolle voetbalclubs in Frankrijk. In de volksmond wordt de club ook wel l’OM genoemd. De club uit Marseille won negen keer de titel en tien keer de Coupe de France. Daarnaast heeft Olympique Marseille een grote supportersaanhang en verkoopt het meer dan 350.000 voetbalshirts per seizoen. Geen enkele andere voetbalclub in Frankrijk heeft meer seizoenen op het hoogste niveau gespeeld.

Prijzenkast

Olympique Marseille werd opgericht in 1899 en is daarmee één van de oudere Franse voetbalclubs. In 1937 won de club voor de eerste keer in zijn bestaan de landstitel, acht andere titels zouden nog volgen. Alleen AS Saint-Étienne wist vaker landskampioen te worden.

Naast de negen landstitels won Olympique Marseille ook tien keer de Coupe de France, driemaal de Coupe de la Ligue en drie keer de Trophée des Champions. In zowel 2005 als 2006 werd er gewonnen in de UEFA Intertoto Cup. Het grootste succes dateert uit 1993. In dat jaar won de Franse topclub namelijk de allereerste editie van de Champions League.

Supporters

Een groot deel van het succes van Olympique Marseille is mede te danken aan de fanatieke aanhang. De supporters en de club zijn als het ware onafscheidelijk. De voetbalclub speelt dan ook een belangrijke rol in het leven van vele inwoners uit de stad. De fanatieke aanhang staat ook wel bekend als de Ultra’s. Subgroepen hiervan zijn CU’84 en de Dodgers welke in vak Zuid en Noord zitten. Dit zijn de meeste invloedrijke en fanatieke supporters van de club.

Daarnaast heeft de club ook fanclubs in België, Rusland, Canada, Zwitserland en de Verenigde Staten. In Noord-Afrika is de ploeg uit Marseille zelfs bekender en populairder dan Manchester United, FC Barcelona en Real Madrid.

Wedden op Olympique Marseille

Olympique Marseille is een absolute volksclub, dat maakt wedden op Olympique Marseille erg populair. Het meest recente kampioenschap werd binnengehaald in 2010, Europese trofeeën staan nog niet in de prijzenkast. Toch, of misschien juist daarom, is het wedden op Olympique Marseille een interessante club, een echte dark horse, zoals dat in voetbaltermen heet. De wedstrijdspanning, extra hoog omdat er geld ingezet wordt, maken de magie van Marseille compleet, ook voor wie ver weg van Zuid-Frankrijk woont. Dat bewijzen de wereldwijde fanclubs en de 360.000 verkochte shirts per jaar. Vroeg of laat verrassen ze zowel in de Ligue 1 als op het hoogste Europese podium.

Odds

Iedereen die met veel plezier naar voetbal kijkt is voetbalwedden op deze club een mogelijk idee. Het idee dat de club uit Marseille als winnaar uit de bus komt, is voor de wedder een leuke bijkomstigheid en die kans is zeker aanwezig aangezien ze in de top van Frankrijk meedoen. De odds voor Olympique Marseille zijn redelijk laag. Daar staat tegenover dat de kans groot is dat de wedstrijd gewonnen wordt. Gokkers die graag tegen wat hogere odds spelen, kunnen voor iets anders dan de standaard 1×2 weddenschap kiezen. Bijvoorbeeld het voorspellen van een bepaalde score zorgt voor hogere odds. Ook het plaatsen van een combinatieweddenschap of het instellen van een handicap zorgt voor hogere odds.