Club

DOVO

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Veenendaal

Programma DOVO

Check hier alle wedstrijden van DOVO die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van DOVO in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag DOVO

Elke wedstrijduitslag van Dovo vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

DOVO selectie

Geschiedenis

Voetbalclub VV DOVO komt uit de gemeente Veenendaal. VV DOVO staat ook wel voor ‘Voetbalvereniging Door Ons Vrienden Opgericht’. De club bestaat al sinds 23 april 1933 en speelt traditiegetrouw in een rood/wit tenue. Alle thuiswedstrijden worden gespeeld op Sportpark Panhuis. Opvallend speelt ook aartsrivaal GVVV zijn thuisduels op hetzelfde terrein. VV DOVO speelt sinds 2017 in de Derde Divisie, nadat het een seizoen eerder promoveerde vanuit de Hoofdklasse. De voetbalvereniging werkt samen met de professionele club Vitesse uit Arnhem.

Vertrouwd gezicht op het hoogste niveau

Sinds invoering van de hoogste klasse acteerde VV DOVO op dat niveau. In 2005/2006 kwam daar verandering in, nadat het degradeerde naar de Eerste Klasse. Een seizoen later revancheerde de club zich door gelijk de titel te pakken. In 2009/2010 werd degradatie opnieuw niet ontlopen. In hetzelfde seizoen werd de Topklasse geïntroduceerd. In het seizoen 2011/2012 keerde VV DOVO weer terug in de Hoofdklasse. Momenteel werkt het eerste elftal van VV DOVO zijn wedstrijden af in de Derde Divisie.

Prijzenkast sinds 1999

In het seizoen 1999 wist VV DOVO een groot succes te boeken door de titel te veroveren in de Hoofdklasse B. Vijf jaar later wist de ploeg uit Veenendaal dat succes te herhalen. In 2007 won VV DOVO het kampioenschap in de Eerste Klasse D en in 2011 de titel in de Eerste Klasse A. In 2009 en 2010 won VV DOVO de hoofdprijs in de KNVB Districtsbeker West-I.

Sportpark Panhuis

De voetbalclub VV DOVO speelt zijn thuiswedstrijden op het grote Sportpark Panhuis. Dit is overigens ook de thuisbasis van de rivaal GVVV. Echter komt de aartsrivaal momenteel uit in de Tweede Divisie, een niveau hoger dan VV DOVO. De voetbalclub GVVV heeft de beschikking over twee velden, waaronder twee kunstgrasvelden. VV DOVO beschikt over zes velden, waarvan een drietal kunstgrasvelden.

Trainer Gert Kruys

Gert Kruys is een bekende naam binnen de voetbalwereld. De coach maakte als speler furore bij FC Utrecht en RKC Waalwijk. Als trainer heeft Kruys meer clubs op zijn lijstje staan. De voetbaltrainer stond onder meer aan het roer bij De Graafschap, FC Dordrecht, FC Den Bosch, FC Volendam, Sparta Rotterdam en Cambuur Leeuwarden. Sinds 2016 is Kruys de hoofdtrainer van VV DOVO.

Jeugdproduct Marco Roelofsen

Marco Roelofsen kwam al op jonge leeftijd bij de amateurvereniging VVOG terecht. Al snel bleek dat de speler bovengemiddeld goed presteerde en dat viel ook FC Twente op. De speler werd in 1987 gecontracteerd door de club uit Enschede. In het seizoen 1989/1990 keerde Roelofsen weer terug bij FC Twente, nadat een nieuw avontuur bij NEC uitliep op een teleurstelling. Roelofsen speelde ook voor FC Zwolle en sc Heerenveen. Tegenwoordig is Roelofsen voetbaltrainer van beroep.