Club

GVVV

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Veenendaal

Programma GVVV

Ontdek hier de wedstrijden van GVVV die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van GVVV in de Tweede Divisie. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin GVVV actief is (geweest). Ontdek het aantal gewonnen wedstrijden, maar ook het doelsaldo en puntentotaal.

Uitslag GVVV

Alle uitslagen van GVVV zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

GVVV selectie

Oprichting GVVV

Amateurvereniging GVVV werd opgericht op 15 november 1947 en komt uit Veenendaal. Destijds speelde de club nog onder de naam Gelderse Sportvereniging Veenendaal. Niet veel later werd de naam weer gewijzigd in Gelderse Voetbalvereniging Veenendaal, echter bestond de afkorting GVV al. Daarom werd er een extra V aan de naam de voetbalclub toegevoegd. Opvallend genoeg behoorde de club tot 1960 bij de gemeente Ede, oftewel de provincie Gelderland. Door een grenscorrectie kwam daar verandering in en werd de gemeente Veenendaal onderdeel van de provincie Utrecht. Desondanks is de naam van de club nooit aangepast.

Traditiegetrouw speelt de club zijn thuiswedstrijden in een blauw/wit tenue. Alle thuisduels worden afgewerkt op Sportpark Panhuis. Momenteel speelt GVVV in de Tweede Divisie.

Gouden jaren

In de seizoenen 1957/1958, 1958/1959 en 1959/1960 werd GVVV kampioen in de Tweede Klasse, dat was op dat moment het hoogste niveau voor amateurclubs. Tien jaar later mocht GVVV deelnemen aan de Eerste Klasse dankzij een derde plaats in het voorgaande seizoen. In 1997 vierde GVVV zijn vijftigste verjaardag. Als klap op de vuurpijl werd de ploeg dat seizoen ook kampioen in de Hoofdklasse A.

KNVB Beker

In het seizoen 2011/2012 mocht GVVV deelnemen aan het prestigieuze KNVB bekertoernooi. Het bleek een waar sprookje te worden voor de ploeg uit Veenendaal. Na winstpartijen op de professionele clubs Sparta Rotterdam en Excelsior werd de kwartfinale bereikt. In de kwartfinale ging GVVV op bezoek bij AZ, waar het met 2-1 verloor. Sinds het seizoen 2015/2016 speelt GVVV zijn wedstrijden in de Tweede Divisie.

Sportpark Panhuis

GVVV verhuisde in 1965 naar Sportpark Panhuis, het nieuwe onderkomen van de club. In de eerste negen jaar werd het terrein gedeeld met andere sportverenigingen, maar in 1974 werd er een aparte locatie gecreëerd voor de voetbalclub. In de zomer van 1998 werd er ook nog een nieuwe tribune geopend bij een oefenduel tussen GVVV en FC Barcelona. Sinds 2009 speelt GVVV zijn thuiswedstrijden op kunstgras.

Prijzenkast

Tussen 1949 en 1958 won GVVV drie prijzen bij de Utrechtse Provinciale Voetbal Bond. De club zegevierde in de 3e klasse (1949), de 2e klasse (1955) en in de 1e klasse (1958). Daarna werden er verschillende titels gewonnen bij de KNVB, waaronder het kampioenschap in de 4e klasse (1959), de 3e klasse (1960), de 2e klasse C (1980) en de 1e klasse B (1985). In 1997 won GVVV de titel in de Hoofdklasse B en in 2005 zelfs in de 1e klasse A. In 2006 volgde bekersuccessen met de eindoverwinning in de Districtsbeker West I en in 2011 werd GVVV kampioen in de Hoofdklasse B.

Doelman Johan Jansen

Een van de bekendste spelers binnen de huidige selectie van GVVV is de doelman Johan Jansen. De talentvolle keeper werd op 7 februari 1989 geboren in Terschuur. De doelman speelde in zijn jonge jaren voor VV Terschuurse Boys in de Vierde Klasse. In 2006 mocht Jansen vier wedstrijden spelen voor SDV Barneveld in de Eerste Klasse. Tussen 2007 en 2010 stond de doelverdediger onder contract bij NAC Breda, waar hij slechts één wedstrijd mocht spelen. In het seizoen 2010/2011 speelde Jansen nog zes wedstrijden voor Almere City. Sinds 2011 is Jansen de eerste doelman bij GVVV.