Club

West Ham United Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Locatie:
London

De vrouwenvoetbalclub West Ham United werd opgericht in 1991. Het dameselftal speelt in de Women’s Super League, het hoogste niveau van Engeland. Alle thuisduels van West Ham United Women worden afgewerkt in het Rush Green Stadium. Bekijk hier de uitslagen, de statistieken en het programma.

Programma West Ham United Vrouwen

Bekijk hier de duels van West Ham United Vrouwen die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van West Ham United Vrouwen in de Women’s Super League. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin West Ham United Vrouwen actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag West Ham United Vrouwen

Iedere wedstrijduitslag van West Ham United Vrouwen zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken?Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

West Ham United Vrouwen selectie

Socials
@westhamwomen
Posts
Volgers
Volgend

Over West Ham United (vrouwen)

De Engelse damesclub West Ham United WFC speelt haar wedstrijden in de FA Women’s Super League. De club werkt al sinds het seizoen 1991/1992 haar thuisduels af in het Rush Green Stadium. Het voetbalstadion staat op het oefenterrein in Romford. Het eerste elftal van de mannenafdeling van West Ham United speelt in de Premier League, waardoor beide ploegen uitkomen op het hoogste Engelse voetbalniveau.

Grote veranderingen in 2017

In de zomer van 2017 werden er grote aanpassingen doorgevoerd bij West Ham United Women Football Club. De team moest volgens de nieuwe plannen binnen vijf seizoenen gepromoveerd zijn naar het hoogste niveau. Het seizoen 2017/2018 begon slecht met 12 nederlagen in 17 wedstrijden. Na een trainerswissel ging het in de tweede seizoenshelft alweer een stuk beter. West Ham United WFC won 11 van de 14 wedstrijden en verloor slechts een enkele wedstrijd.

In mei 2018 werd bekendgemaakt dat West Ham United WFC was toegelaten tot de FA Women’s Super League. De ploeg zou in het seizoen 2018/2019 uitkomen op het hoogste damesniveau in Engeland. De naam veranderde toen ook van West Ham Ladies naar West Ham United WFC. De nieuwe hoofdcoach Matt Beard werd aangesteld in de juni 2018. Daarnaast werden er diverse bekende speelsters aangetrokken, waaronder Jane Ross, Gilly Flaherty en Claire Rafferty. In 2019 bereikte West Ham United WFC de finale van de FA Cup, maar dat duel ging helaas verloren.

Esmee de Graaf

In het dameselftal van West Ham United speelde in het verleden ook enkele Nederlandse speelsters. De bekendste speelster is Esmee de Graaf. De aanvalster speelde tot de zomer van 2018 bij West Ham United WFC. De Graaf werd in 2018 de nieuwe aanvoerster van PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen. De Graaf speelde ook enkele interlands voor het Nederlands dameselftal.