Wedden op sport

De mogelijkheden om te wedden op sport zijn een stuk ruimer gemaakt. Dat biedt veel nieuwe kansen voor de sportieve gokker: iemand die het leuk vindt om met een kleine inzet mogelijk een bedrag te winnen. We geven spelers informatie over het online wedden op sport.  Wedders zien door de verruiming van wedmogelijkheden wellicht door de bomen het wedbos niet meer. Op welke sporten kan een speler zoal wedden? Waarom zou een wedder juist kiezen voor die bepaalde tak van sport? In dit blog gaan we daar dieper op in. Zodoende zijn spelers beter op de hoogte van wat er tegenwoordig allemaal kan bij bookmakers op het gebied van sportweddenschappen.

Op welke sporten wedden?

Natuurlijk bepaalt iedereen zelf op welke sport die wil wedden, maar het verdient aanbeveling om te kiezen voor een sport waar een speler enig verstand van heeft. De sport in technische zin is daarbij minder belangrijk dan de krachtsverhoudingen binnen een competitie. Want als een speler besluit om een klein gokje te wagen, dan is het wel slim om dat gefundeerd te doen. We kunnen ons ook voorstellen dat wedders kijken naar het bedrag dat mogelijk gewonnen kan worden, maar laat dat maar ondergeschikt. Het is ook veel leuker om een sportgokje te wagen in een sport die een speler ook enigszins volgt. Zo zijn onderstaande wedmogelijkheden voor wedden op sport inmiddels aardig populair:
• Wedden op basketbal
• Wedden op ijshockey
• Wedden op honkbal
• Wedden op MMA
• Wedden op tennis
• Wedden op darten
• Wedden op doelpunten
• Wedden op Formule 1
• Wedden op esports
• Wedden op wielrennen
• Wedden op paarden
• Wedden op Olympische Spelen
• Wedden op rugby
• Wedden op American football
• Wedden op voetbal

Wedden op sport – voetbal

Voetbal is niet alleen als sport een van de toppers qua populariteit. Veel mensen vinden voetbal ook aantrekkelijk voor online wedden op sport. Er is een enorm aanbod aan wedstrijden, zowel in reguliere competities, Europese toernooien als Europese- en Wereldkampioenschappen. Voetbal kijken (en wie doet dat niet) kan nog leuker zijn als er een weddenschap uitstaat. Daarbij moet het natuurlijk niet gaan om het bedrag dat een speler mogelijk kan winnen (want dat kan ook verloren gaan), maar meer om een stukje extra spanning. Gaat de favoriete club van de speler winnen? Behoudt de koploper zijn voorsprong of gaat deze weer eens onderuit? Zal de laagvlieger opnieuw verliezen of zorgt hij deze keer voor een grote stunt? Een voetbalgokje wagen kan het volgen van voetbal nog eens extra leuk maken.

Wedden op sport – Formule 1

Voor veel mensen was Formule 1 autosport altijd al gaaf om te zien. Maar sinds Max zijn intrede heeft gedaan, heeft de Formule 1 enorm aan populariteit gewonnen. Want een Nederlander die een race wint in de hoogste klasse van de autowedstrijdsport, dat wilden we wel eens meemaken. De Formule 1 is ook een soort circus dat over de hele wereld gaat. En wat was het een spectaculair evenement, daar op het circuit van Zandvoort. Dat de winnaar lang niet altijd even voorspelbaar is, maakt Formule 1 ook leuk als manier voor online wedden op sport. Het gaat altijd om ruim twintig deelnemende coureurs, waarvan bijna iedereen wel serieus als winnaar kan worden getipt.

Wedden op sport – MMA

MMA is een mix van verschillende gevechtssporten en gevechtskunsten. MMA staat voor Mixed Martial Arts, en bevat technieken uit bijvoorbeeld worstelen, karate, judo, (kick)boksen en taekwondo. Bent u hier nog niet bekend mee, dan zegt ‘free fight’ of kooivechten u wellicht meer. In ieder geval is het een sport voor zeer goed getrainde sporters, zowel fysiek als mentaal. Want hoe goed en sterk een MMA-fighter ook is, hij weet zeker dat hij klappen en trappen gaat krijgen. Alleen voor spelers die de ins en outs van deze vechtkunst een beetje kennen, is MMA een leuke sport om online op te wedden.

Wedden op sport – tennis

Tennis is één van die populaire sporten, die zowel heel veel wordt beoefend als veel wordt gekeken. Er zijn overal competities, maar ook niet-tennisliefhebbers weten dat het vooral gaat om de grote toernooien, zoals Wimbledon, Roland Garros en de US Open. Daar ligt de focus op, daar wil elke tennisser goed zijn, en punten verdienen voor de wereldranglijst. Tennis lijkt enerzijds zo voorspelbaar (de beste wint), maar het komt regelmatig voor dat een toernooi een onverwachte winnaar heeft. De vorm van de dag is immers medebepalend, en daarnaast kan een blessure altijd spelbreker zijn. En mede daardoor is tennis vooral tijdens die bekende toernooien een leuke mogelijkheid om te wedden op sport.

Wedden op sport – paarden

Paardensport is zo’n sport waarbij gokken al lang wordt gedaan. Vroeger ging men naar de paardenrenbaan en zette men ter plaatse in op een bepaald paard, om daarna naar de wedstrijd te gaan kijken. Dat extra stukje spanning trok veel mensen aan. Tegenwoordig is wedden op paarden ook een populaire mogelijkheid voor online wedden op sport. De wedder mist daarbij wel dat hij een paard fysiek kan zien, vooraf en tijdens de race. Maar paardensport volgen vanuit de luie stoel is voor veel mensen ook een geweldig alternatief. Ook een renpaard heeft goede en minder goede dagen. Een paard weigert wel eens (en is daar soms beter in dan wij mensen). Kortom: paardensport is altijd spannend.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Online of fysiek wedden op sport

We noemden het al: nog niet zo lang geleden was het alleen mogelijk om fysiek te wedden op sport. Dat kon in een speciaal kantoor op de plek van de wedstrijd, bijvoorbeeld de paardenrenbaan. Of een speler kon naar een bookmaker, of een formuliertje invullen bij de plaatselijke sigarenboer. Het is maar net wat een wedder wilt. Het heeft iets nostalgisch om fysiek kruisjes te zetten. Maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor online wedden op sport. Het kan van achter het bureau, voor de tv, en ook op momenten als alle fysieke mogelijkheden gesloten zijn.

Online wedden op sport: mogelijkheden te over

Zoals in dit artikel benoemd. Bookmakers bieden bij diverse sporten enorm veel wedmogelijkheden. Moet het dan gaan om geld winnen? Nee, zie online wedden  als sport vooral als spel. Juist een klein bedrag inzetten verhoogt de spelvreugde. Want met weinig inzet is er niet veel te winnen, maar ook niet veel te verliezen. Het moet vooral gaan om de spelbeleving en een klein stukje extra spanning bij het sport kijken. Veel kijkgenot!

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga