Voetbalwedden op de Olympische Spelen 2020

In zomer van 2020 kunnen wij als sportliefhebbers weer gaan genieten van weken aan topsport. De Olympische Spelen worden gehouden in het Japanse Tokio. In 2020 zal er ook wederom weer gevoetbald gaan worden. De voetbalduels worden gespeeld van 22 juli tot en met 8 augustus. Het gaat om een tweetal toernooien, één voor de mannen en één voor de vrouwen. Bij de mannen doen er zestien landen mee, terwijl er bij de vrouwen twaalf landen aantreden. Bij de mannenploegen moeten bijna alle spelers onder de 23 jaar oud zijn, slechts drie voetballers mogen ouder zijn. Deze regel zal bij de vrouwenteams niet gelden.

Geschiedenis

Iedere vier jaar treden de beste voetballanden van de wereld al aan op de FIFA World Cup, dit is verreweg het meest succesvolle voetbaltoernooi. Maar wist jij dat het WK-voetbal pas sinds 1930 wordt gespeeld en het Olympische voetbalkampioenschap al dertig jaar langer bestaat. Grappig feitje, op het Olympische voetbalkampioenschap in 1984 (Los Angeles) mochten er enkel en alleen amateurvoetballers meespelen voor de landenploegen. Tegenwoordig draait het allemaal om jonge talenten en mogen de meeste spelers in de selectie niet ouder zijn dan 23 jaar.

Deelnemers (mannen)

Vooralsnog zijn nog niet alle deelnemers bekend, aangezien in sommige continenten nog een kwalificatietoernooi moeten worden gespeeld. Bij het mannentoernooi zijn momenteel al vijf deelnemende landen bekend. Gastland Japan is automatisch geplaatst. De Europese deelnemers zijn Spanje, Duitsland, Frankrijk en Roemenië. Er zullen nog drie Aziatische landen, drie Afrikaanse landen, twee Zuid-Amerikaanse landen, twee landen uit Noord-Amerika en één land uit Oceanië worden toegevoegd aan het deelnemersschema.

Deelnemers (vrouwen)

Het vrouwentoernooi kent twaalf deelnemende landen, waarvan er op dit moment zes bekend van zijn. Gastland Japan is natuurlijk van de partij. Het land Brazilië wist zich via het Zuid-Amerikaanse kampioenschap te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Nieuw-Zeeland zal Oceanië vertegenwoordig op het toernooi. Europa kent drie deelnemende vrouwenploegen, namelijk die van Groot-Brittannië, Nederland en Zweden. Er worden nog landen uit Noord-Amerika (2), Azië (2) en Afrika (1) toegevoegd aan het schema.

Stadions

In Tokio worden vrijwel alle sporten afgewerkt gedurende de Olympische Spelen, maar het voetbaltoernooi kent een zestal speelsteden. Er zal in de volgende steden worden gespeeld:

– Tokio (Ajinomotostadion – 49.000 zitplaatsen)
– Tokio (Nationaal Stadion – 60.016 zitplaatsen)
– Saitama (Saitamastadion – 62.000 zitplaatsen)
– Yokohama (International Stadion Yokohama – 70.000 zitplaatsen)
– Sapporo (Sapporo Dome – 42.000 zitplaatsen)
– Sendai (Miyagistadion – 48.000 zitplaatsen)
– Kashima (Kashimastadion – 42.000 zitplaatsen)

Wedmogelijkheden

Je kan bij onze online bookmakers eenvoudig een weddenschap plaatsen op alle voetbalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen. Wedden kan op de winnaar van een duel, doelpunten, kaarten, hoekschoppen en ga zo nog maar even door. Maar een inzet op de uiteindelijke winnaar van het toernooi is vanzelfsprekend ook een optie. Je kan in ieder geval genieten van honderden verschillende weddenschappen per wedstrijd gedurende de Olympische Spelen.

Customer Service
Welcome Code
Payment
Use Website

No reviews found.