Voetbalwedden op de Olympische Spelen 2020

Tijdens de Olympische Spelen kunnen wij als sportliefhebbers weer gaan genieten van weken aan topsport. De Spelen zouden in de zomer van 2020 plaatsvinden, maar in verband met het coronavirus is dit met een jaar opgeschoven. Uiterlijk in de zomer van 2021 vinden de Olympische Spelen plaats in het Japanse Tokio. Er wordt wederom ook weer gevoetbald. De voetbalduels worden gespeeld van 21 juli tot en met 7 augustus 2021. Het gaat om een tweetal toernooien, één voor de mannen en één voor de vrouwen. Bij de mannen doen er zestien landen mee, terwijl er bij de vrouwen twaalf landen aantreden. Bij de mannenploegen moeten bijna alle spelers onder de 23 jaar oud zijn, slechts drie voetballers mogen ouder zijn. Deze regel geldt niet bij de vrouwenteams.

Geschiedenis

Iedere vier jaar treden de beste voetballanden van de wereld al aan op de FIFA World Cup, dit is verreweg het meest succesvolle voetbaltoernooi. Maar wist jij dat het WK-voetbal pas sinds 1930 wordt gespeeld en het Olympische voetbalkampioenschap al dertig jaar langer bestaat? Grappig feitje, op het Olympische voetbalkampioenschap in 1984 (Los Angeles) mochten er alleen amateurvoetballers meespelen voor de landenploegen. Tegenwoordig draait het allemaal om jonge talenten en mogen de meeste spelers in de selectie niet ouder zijn dan 23 jaar.

Deelnemers (mannen)

Vooralsnog zijn nog niet alle deelnemers bekend, aangezien in sommige continenten nog een kwalificatietoernooi moeten worden gespeeld. Bij het mannentoernooi zijn momenteel al vijf deelnemende landen bekend. Gastland Japan is automatisch geplaatst. De Europese deelnemers zijn Spanje, Duitsland, Frankrijk en Roemenië. Er zullen nog drie Aziatische landen, drie Afrikaanse landen, twee Zuid-Amerikaanse landen, twee landen uit Noord-Amerika en één land uit Oceanië worden toegevoegd aan het deelnemersschema.

Deelnemers (vrouwen)

Het vrouwentoernooi kent twaalf deelnemende landen, waarvan er op dit moment zes bekend van zijn. Gastland Japan is natuurlijk van de partij. Brazilië wist zich via het Zuid-Amerikaanse kampioenschap te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Nieuw-Zeeland zal Oceanië vertegenwoordig op het toernooi. Europa kent drie deelnemende vrouwenploegen, namelijk die van Groot-Brittannië, Nederland en Zweden. Er worden nog landen uit Noord-Amerika (2), Azië (2) en Afrika (1) toegevoegd aan het schema.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Stadions

In Tokio worden vrijwel alle sporten afgewerkt gedurende de Olympische Spelen, maar het voetbaltoernooi kent een zestal speelsteden. Er zal in de volgende steden worden gespeeld:

– Tokio (Ajinomotostadion – 49.000 zitplaatsen)
– Tokio (Nationaal Stadion – 60.016 zitplaatsen)
– Saitama (Saitamastadion – 62.000 zitplaatsen)
– Yokohama (International Stadion Yokohama – 70.000 zitplaatsen)
– Sapporo (Sapporo Dome – 42.000 zitplaatsen)
– Sendai (Miyagistadion – 48.000 zitplaatsen)
– Kashima (Kashimastadion – 42.000 zitplaatsen)

Wedmogelijkheden

Een wedder kan bij online bookmakers eenvoudig een weddenschap plaatsen op alle voetbalwedstrijden tijdens de Olympische Spelen. Het is mogelijk om te wedden op de winnaar van een duel,  doelpunten, kaarten, hoekschoppen en ga zo nog maar even door. Een inzet op de uiteindelijke winnaar van het toernooi is vanzelfsprekend ook een optie. Een wedder kan in ieder geval genieten van honderden verschillende weddenschappen per wedstrijd gedurende de Olympische Spelen.

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga