Club

Vitória Guimarães

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Locatie:
Guimarães

De Portugese voetbalclub Vitória SC komt uit de stad Guimaraes. De club won in 2013 het nationale bekertoernooi. Vitória Sport Clube speelt al zijn thuisduels in het Estádio D. Afonso Henriques. Check hier alle uitslagen, het programma en de statisteken van de voetbalclub in de Primeira Liga.

Programma Vitória Guimarães

Bekijk hier de duels van Vitória Guimarães die dit seizoen op het programma staan. Je kunt per competitie meteen zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander zal zijn. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Vitória Guimarães in de Primeira Liga. Check direct het aantal gewonnen,verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Vitória Guimarães

Elke wedstrijduitslag van Vitória Guimarães vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Vitória Guimarães selectie

In 1922 werd Vitória Guimarães bijgeschreven in de administratie van het regionale voetbalorgaan Associação de Futebol de Braga. De club uit Guimarães in het noordelijke district Braga bleek overigens al sinds 1912 te bestaan, maar de toenmalige studenten die de club hadden opgericht vonden het niet nodig om dat te formaliseren. Landskampioen werd Vitória Sport Clube tot nu toe nooit, wel staat de club te boek als vrij stabiele middenmoter tot subtopper.

De reis naar de Primeira Liga van Vitória Guimarães

Vanaf 1922 had de club het vizier gericht op de regionale competitie Campeonato Distrital de Braga. Tot successen leidde het nog niet en gaandeweg dat decennium verslechterde de economische situatie in de stad. Daardoor kon Vitória Guimarães een tijdje niet meer deelnemen aan de regiocompetitie en bleef de activiteit beperkt bij hier en daar een wedstrijdje.

In de jaren 30 pikte de club de draad weer op en kon het zich eindelijk meten met de streekgenoten van Sporting Braga. Tussen 1937 en 1947 werd de regionale competitie liefst elfmaal op rij gewonnen. Tussendoor was er in 1941 het debuut op het hoogste nationale niveau, maar dat bleek net wat te hoog gegrepen. Van 1942 tot en met het seizoen 1954-1955 moest de club genoegen nemen met de op een na hoogste landelijke divisie.

De tweede periode in de Primeira Liga zou veel langer duren. Vanaf 1957 tot 2006 was Vitória Guimarães onafgebroken present in de eerste klasse. Meestal was de club tussen de plekken vijf en tien terug te vinden. Zo af en toe lukte het om een van de grote drie (Benfica, Sporting en Porto) van hun schier vaste plek in de top drie te beroven. Zo werd Vitória Guimarães derde in 1987, 1998 en 2008.

Aan het eind van het seizoen 2018-2019, waarin Os Vimaranenses (degenen uit Guimarães) als vijfde eindigden, stond de club op de eeuwige ranglijst van de Primeira Liga op plek vijf. Na de grote drie had alleen Belenenses meer punten bijeen geraapt.

Wil het in de competitie niet lukken om echt dichtbij de hoofdprijs te komen – begrijpelijk gezien de verstikkende dominantie van “os três grandes”, daar was er in het bekertoernooi meer reden om te juichen. Guimarães Taça de Portugal verloor de finale in 1942, 1963, 1976, 1988, 2011 en 2017. Je zou bijna denken dat er een vloek rust op de eindstrijd, maar op 26 mei 2013 viel alles de kant op van Vitória de Guimarães. De route naar de cup was niet eenvoudig: onderweg werden Braga, Belenenses en Benfica gewipt.

De bekendste spelers van Os Conquistadores

El Arbi Hillel Soudani en Ricardo Domingos Barbosa Pereira hebben als doelpuntmakers in die bekerfinale de eeuwige liefde van de fans verworven. Vaak worden spelers van Os Conquistadores (de veroveraars) al weggeplukt door de Portugese top voordat ze bij Guimarães al echt tot bloei zijn gekomen. Zo ging Raphina al op zijn 21e naar Sporting en voormalige Portugees international Fernando Meira op zijn 22e naar Benfica.

Grappig is de transfer van Bebé naar Manchester United in 2010. Hij stond slechts een maand onder contract bij Vitoria (juli 2010) en ging zonder een minuut te spelen voor 8,8 miljoen euro naar the Red Devils. Manager Alex Ferguson verklaarde: “Ik had die knaap nog nooit zien spelen”.

Het heden

Deze club zal af en toe hobbels tegenkomen maar beschikt over een basis die stabiel genoeg is om nog vaak aan te pikken in de top vijf van Portugal.