Club

Sporting Braga

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Locatie:
Braga

Sporting Braga is één van de bekendste clubs van Portugal. De club wist de laatste jaren steeds een topklassering te bereiken en zich te kwalificeren voor de UEFA Europa League. Bekijk hier alle uitslagen en het programma van Sporting Clube de Braga. Check ook gelijk de handige clubstatistieken.

Programma Sporting Braga

Check hier alle wedstrijden van Sporting Braga die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sporting Braga in de Primeira Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Sporting Braga

Elke wedstrijduitslag van Sporting Braga vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Sporting Braga selectie

Socials
@sportingclubedebraga
Posts
Volgers
Volgend

Alles over SC Braga

SC Braga is al sinds het begin van de Portugese profcompetitie present, maar het duurde even totdat de hoogste klasse werd bereikt, terwijl de club pas sinds de midden jaren 70 richting de middenmoot en subtop kroop. Maak kennis met de laatbloeier uit het noorden van Portugal.

Sporting Clube de Braga blijft plakken op tweede niveau

Op 19 januari 1921 was het een feit: Sporting Clube de Braga was de nieuwste aanwinst van het Portugese voetbal. In het seizoen 1934-1945, het debuutjaar van de Portugese competitie, moest Braga het doen met een rol op het tweede niveau. En eerlijk is eerlijk, veel stelde die competitie niet voor. Zo hoefden er in dat beginjaar maar zes duels te worden gespeeld en dat liep in de daaropvolgende jaren op tot tien of iets meer.

Voor de ontwikkeling van Braga was het dan ook belangrijk dat in 1947 eindelijk het hoogste niveau werd bereikt. Het garandeerde de club aanzienlijk meer speelronden (26 in die tijd). Tot 1970 was Braga op vier seizoenen na in de topdivisie te vinden. Na een onderbreking van vijf jaar keerden Os Arsenalistas, zo genoemd vanwege de bewondering voor het Engelse Arsenal, definitie terug naar de Primeira Liga.

De successen van Os Arsenalistas

Voor een Portugese club die niet tot de grote drie behoort (Benfica, Sporting en Porto) liggen er hoogstens kruimels klaar. Toch is Braga er regelmatig in geslaagd om minstens een van die grote drie uit de top van de competitie te verdringen. Zo werd de club tweede in 2010 en derde in 2012. In 2010 maakte Braga tot op de voorlaatste speeldag kans op de landstitel. Met 71 punten uit 30 duels deden ze weinig verkeerd, maar Benfica liet zich het kampioenschap niet afsnoepen.

Als alles normaal verloopt is dus de vierde plek het hoogst haalbare voor verenigingen als Braga. Vooral in de vroege 21e eeuw voelt dat als het thuis van Os Arsenalistas. Van 2000 tot 2019 was dat liefst elfmaal de eindpositie van de Braguistas. In het bekertoernooi Taça de Portugal greep Braga wel tweemaal de hoofdprijs. In 1966 werd Vitória de Setúbal met 1-0 verslagen, nadat Braga zelf al verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Benfica en Sporting. In 2016 kwamen er na de 2-2 tegen Porto strafschoppen aan te pas. Goiano maakte de winnende.

Bekendste spelers

In de afgelopen decennia was Alan een van de grootste boegbeelden van Braga. De Braziliaanse vleugelspeler kwam liefst 345 wedstrijden uit voor de club en nam na zijn pensionering in 2017 plaats in de directie. De grootste uitgaande transfer tot nu toe is die van Rafa Silva, die in 2017 aan Benfica werd verkocht voor 16 miljoen euro. Eder stond onder contract bij Braga van 2012 tot en met 2015. Voor de in Guinee-Bissau geboren aanvaller was dat vast niet het hoogtepunt van zijn loopbaan. Die kwam in de finale van het EK 2016, toen hij namens Portugal de winnende goal maakte tegen Frankrijk.

Het heden

Zal Braga ooit echt en langdurig de strijd aankunnen met de Portugese grote drie? Het lijkt onwaarschijnlijk, maar als Braga maar vaak genoeg rondom plek vier blijft eindigen, kan dat als platform dienen voor een verdere opmars.