competitie background image competitie background image
Competitie

Taça de Portugal (Portugese Beker)

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

De strijd om de Portugese beker is ieder jaar weer een spektakel! Zet deze pagina als favoriet in je browser en mis niks meer van de Taça de Portugal.

Taça de Portugal (Portugese Beker) programma

Met dit wedstrijdoverzicht kun je snel en makkelijk zien wanneer er gespeeld wordt in de Taça de Portugal.

Taça de Portugal (Portugese Beker) uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Taça da Portugal? Bekijk per speelronde de uitslag terug van ieder bekerduel.

De bookmakers keurmerken

Over de Portugese beker

Het Portugese bekertoernooi staat bekend als de Taça de Portugal. De strijd om de beker wordt jaarlijks gespeeld in een knock-out vorm. De Portugese beker wordt sinds 1938 georganiseerd en staat open voor professionele en amateurclubs. Traditioneel is dat de finale plaatsvindt in het nationale Stadion in Oeiras, vlakbij Lissabon. De finale vindt vrijwel altijd eind mei plaats.

Opzet

Vanaf het begin tot het eind van het seizoen, naast de reguliere competitie, vindt het bekertoernooi plaats. Er wordt per ronde slechts één wedstrijd tussen twee teams gespeeld. De verliezer ligt direct uit het toernooi. Teams uit de hogere divisies stromen later in het bekertoernooi in dan amateurclubs en hebben zo een iets rustiger programma.

Tickets bij winst

De bekerwinnaar kwalificeert zich automatisch voor de Europa League, mits ze al niet gekwalificeerd zijn voor de Champions League. In dat geval wordt het ticket door de UEFA opnieuw uitgegeven aan een andere Portugese club.
Naast plaatsing voor het Europese toernooi, staat het ook tegenover de landskampioen in de finale van Supertaça Cândido de Oliveira.

Klassieke top drie

In tegenstelling tot de Primeira Liga (Portugese competitie) zijn er meer dan vijf winnaars al gekroond in het bekertoernooi. Dertien verschillende clubs mochten de beker al eens omhoog houden, waarbij Benfica absolute recordhouder is met een straatlengte voorsprong in overwinningen.

Verrassing in 2018

Op 20 mei 2018 stond Desportivo das Aves voor het eerst in de bekerfinale tegenover vedette Sporting CP. Op voorhand waren de kansen in het voordeel van laatstgenoemde, maar Desportivo kwam als verrassende winnaar van het veld af na 90 minuten. De uitslag: 2-1. Keeper Rui Patrício stond met tranen op het veld, nadat hij twee doelpunten van Alexandre Guedes niet kon tegenhouden. Sporting CP kende een rottige aanloop naar de wedstrijd. Enkele dagen daarvoor werd de groep aangevallen door ongeveer 50 vermeende supporters met bivakmutsen op.

Superman komt langs in 2017

Een unieke aflevering van de wedstrijdbal vond plaats door een man op een drone. Na een half rondje vliegen gaf de man, die verkleed was als een soort superman, af aan de scheidsrechter. Het was ontworpen door Omni Hoverboard en de superman was Alexandru Duru, een 32-jarige ingenieur. De video van deze wedstrijdopening ging viraal. Overigens is het bij sommige wedstrijden een traditie om de bal op een zo uniek mogelijk manier de bal af laten leveren. Zo werd de bal ook eens gebracht vanuit een helikopter.