Club

Desportivo Aves

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Locatie:
Vila das Aves

De Portugese voetbalclub CD Aves komt uit de plaats Vila das Aves. Het eerste elftal van de club speelt in de Primeira Liga, het hoogste niveau van Portugal. Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de clubstatistieken van Desportivo Aves.

Programma Desportivo Aves

Check hier alle wedstrijden van Desportivo Aves die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Desportivo Aves in de Primeira Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Desportivo Aves

Alle uitslagen van Desportivo Aves zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Desportivo Aves selectie

Socials
@cdaves_oficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Desportivo Aves

Clube Desportivo das Aves is een Portugese voetbalclub die is opgericht in november 1930. Na decennia op het tweede niveau van Portugal ging de club uit Vila das Aves in 2017 plots een droomperiode door. Dat jaar werd promotie naar het hoogste niveau afgedwongen en in mei 2018 mocht de eerste echte prijs worden bijgezet: de Portugese beker.

Van Segunda Liga naar bekerwinst

Villa des Aves hoort bij gemeente Santo Tirso en dat hoort weer bij het district Porto in het noorden van Portugal. Aldaar werd in 1930 CD Aves uit de grond gestampt. De vereniging beschikt ook over een tak voor zaalvoetbal en volleybal. In de eerste decennia van de clubgeschiedenis leidde Aves een sluimerend bestaan. In seizoen 1979-1980 trad de club toe tot de Terceira Divisão, de derde divisie van Portugal. De fans moesten het doen met plek acht en uitschakeling in een zeer prille fase van het bekertoernooi, Taça de Portugal.

In 1983-1984 vond er een versnelling plaats in de ontwikkeling van de club. Aves eindigde bovenaan de Segunda Divisão en plakte daar het seizoen daarop gelijk het kampioenschap van de Segunda Divisão aan vast. In een mum van tijd stootte Aves dus door naar de hoogste klasse, de Primeira Divisão. Het werd een ruwe kennismaking met de wetten van het Portugese topvoetbal. Aves degradeerde en die klap kwam hard aan, want pas in 2001 werd opnieuw de ingang van de Primeira Divisão gevonden. En alweer bleek het onmogelijk om handhaving veilig te stellen. De derde poging kwam in 2006, maar alweer ging het mis in de Portugese topklasse.

De successen van Aves

Toen kwam seizoen 2017-2018, in vele opzichten het succesvolste seizoen uit de historie van CD Aves. Plots, bij de inmiddels vierde poging om niet direct uit de inmiddels tot Liga NOS omgedoopte hoogste divisie te droppen, was Aves niet meer het lelijke eendje. Op de voorlaatste speeldag had Aves zich veilig gespeeld, om uiteindelijk als dertiende (van de achttien) te eindigen. De ploeg was voor het eerst minstens twee seizoen na elkaar present in de Primeira Divisão!

Voor Aves en zijn fans moet die handhaving hebben aangevoeld als de landstitel. Zo bekeken kan het behalen van de nationale beker worden gezien als de completering van een soort dubbel. In de finale werd Sporting Portugal met 2-1 verslagen, een club die de beker al 17 keer had gewonnen.

Bekende spelers

Beide goals van Aves in die bekerfinale werden gemaakt door Alexandre Guedes. Had Aves daar het budget voor, dan had er vast een standbeeld van hem voor het Estádio do Clube Desportivo komen te staan. Aves worden verrezen. Een van de productiefste spelers in dienst van Aves is Pedro Pereira, die tijdens twee periodes tot een totaal kwam van 39 treffers.

Het heden

De bekerwinst in 2018 overtrof de stoutste dromen van Aves-fans, dat een van de kleinere Portugese clubs is en blijft. De selectie is vaak ook een vreemdelingenlegioen vol Brazilianen, Kaapverdiërs en andere West-Afrikanen. Of dat recept genoeg is om het clubhoogtepunt een vervolg te geven valt te bezien.