Competitie

Taça da Liga (Tweede bekertoernooi)

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Portugal kent niet één, maar twee bekertoernooien! Op deze pagina volg je alles van de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi.

Taça da Liga Programma

Blijf op de hoogte van alle wedstrijden in de Taça da Liga. Het volledige wedstrijdprogramma per speelronde vind je hieronder.

Taça da Liga Stand

Het tweede bekertoernooi in Portugal kent een groepsfase en dus ook een tussenstand. Bekijk hem hieronder.

Taça da Liga Uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Taça da Liga? Je checkt ze hieronder.

De bookmakers keurmerken

Over het Tweede bekertoernooi in Portugal

In Portugal spelen de professionele voetbalclubs in twee verschillende nationale bekertoernooien mee. Het bekendste toernooi is de Taça de Portugal, maar het Taça da Liga is het tweede bekertoernooi van het land. Tussen 2007 en 2010 kende de beker de naam ‘Carlsberg Cup’, vanwege sponsorredenen. Het toernooi om Taça da Liga kan worden vergeleken met de League Cup in Engeland.

Jong toernooi

In het seizoen 2007/2008 werd de Taça da Liga voor de allereerste keer gespeeld. Alleen de clubs uit de twee hoogste voetbalcompetities mogen deelnemen aan het toernooi. De twee hoogste competities zijn de SuperLiga en de Liga de Honra. Dit is overigens anders bij de Taça de Portugal, waar ook lagere divisies aan deelnemen. Dit besluit werd gemaakt door de Portugese voetbalbond (LPFP).

32 deelnemende clubs

Elk seizoen doen er 32 clubs mee aan de Taça da Liga, zestien clubs uit de SuperLiga en zestien clubs uit de Liga de Honra. De bekerwinst is enkel en alleen voor de eer en brengt een financieel voordeel. Er worden geen Europese tickets vergeven in de Taça da Liga.

Eerste bekerseizoen

In het eerste seizoen van de Taça da Liga wist Vitória Setúbal de prijs te pakken. De Portugese club wist in de tweede ronde met 3-0 te winnen van Gondomar SC en in de derde ronde af te rekenen met Sporting Braga (2-0). In de vierde ronde wist voor een grote stunt te zorgen door het grote Benfica over twee duels te verslaan (0-1, 2-1). Daarna volgde een groepsfase, waarna de beste twee clubs uit de poule tegenover elkaar zouden staan in de bekerfinale. In de groepsfase eindigde Vitória Setúbal op de eerste plaats voor Sporting Lissabon, FC Penafiel en SC Beira-Mar. In de finale won Vitória Setúbal na strafschoppen van Sporting Lissabon.