Club

Vitória Setúbal

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Portugal
Competitie:
Campeonato de Portugal Prio
Locatie:
Setúbal

De Portugese voetbal Vitória FC komt uit de stad Setúbal. De club werd in 1910 opgericht en komt uit in de Primeira Liga en het nationale bekertoernooi. Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de statistieken van de club.

Programma Vitória Setúbal

Check hier alle wedstrijden van Vitória Setúbal die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Vitória Setúbal in de Primeira Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Vitória Setúbal actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Vitória Setúbal

Alle uitslagen van Vitória Setúbal zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Vitória Setúbal selectie

Socials
@vitoriasc_oficial
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Vitória Setúbal

Vitória Setúbal is een voetbalclub uit Setúbal, de vierde grootste stad van Portugal. In de geschiedenis van de Portugese competitie speelden vijf clubs meer seizoenen op het hoogste niveau dan Vitória FC. Driemaal veroverden de Vitorianos de Portugese beker.

De beginjaren

In het begin van de 20e eeuw waaide voetbal over van Engeland naar Portugal en ook in Setúbal werden initiatieven genomen om clubs op te richten en wedstrijden te organiseren. Éen daarvan was Bonfim Futebol Clube, maar er waren spanningen binnen het bestuur. Een groepje maakte zich in 1910 los van Bonfim en begon een eigen club: Sport Vitória. In mei 1911 vond de eerste formele vergadering plaats en toen werd de naam gewijzigd in Vitória Futebol Clube – met als soort bijnaam en officieuze tweede naam Vitória de Setúbal.

In de jaren 20 nam Vitoria deel aan het regionale kampioenschap Campeonato de Lisboa. In 1924 en 1927 finishte het daarin bovenaan. Ook werd de club uitgenodigd voor de Campeonato de Portugal, een voorloper van het huidige bekertoernooi. In 1927 werd de hoofdprijs net misgelopen, tegen Belenenses. Door een nieuwe indeling van Portugal viel Setubal vervolgens buiten de regio Lissabon. De club hielp mee aan de oprichting van de regionale bond AF de Setúbal.

In 1934 was Setubal van de partij bij het beginjaar van de Campeonato Nacional da Primeira Divisão, de voorloper van de huidige Liga NOS. Het avontuur begon met twee vijfde plaatsen, maar daarna zou de club wegzakken uit de Portugese top. Na een degradatie zou de club vanaf 1942 wel een plekje opeisen in het meubilair van de Primeira Division. Plek vijf was de beste finish in dat decennium en in de jaren 50 waren twee zesde plekken het hoogtepunt.

In 1962 werd het Estádio do Bonfim geopend, toen een van de modernste en grootste voetbalstadions van het land, met een capaciteit van 35.000. Gaandeweg het decennium werden de vijfde plekken opgestapeld, tot in 1969 het clubrecord kwam: vierde. De gouden jaren braken aan. Tussen 1969 en 1974 werd de club eenmaal tweede, driemaal derde en eenmaal vierde.

Zo mooi als in die periode zou het niet meer worden. Toen ook de regionale economie verzwakte moest Setúbal in 1986 degradatie aanvaarden. Tot aan het begin van deze eeuw werd er gependeld tussen de eerste en tweede klasse. Vanaf het seizoen 2004-2005 lukte het wel weer om lang in de Primeira Liga aanwezig te blijven en dat leidde tot een bemoedigende zes plaats in 2006. Driemaal veroverde de club de beker van Portugal, de Taça de Portugal: in 1965, 1967 en 2005.

De bekendste spelers van de Vitorianos

Jacinto João is de grootste clublegende van de Vitorianos. De aanvaller speelde 268 keer voor Setúbal en maakte 66 treffers. Hij was een generatiegenoot van Eusebio, waarmee hij in het Portugese elftal speelde. Voor het stadion is een standbeeld van hem geplaatst. Het (vertaalde) opschrift luidt: “Zie die hem zagen spelen zullen het nooit vergeten, zij die het niet zagen, weten niet wat ze hebben gemist.”

Het heden

De glorie van het verleden laten herleven zal lastig worden voor Setúbal, wel heeft de club zich de laatste jaren een stabiele middenmoter getoond. De volgende stap zal zijn om weer af en toe mee te doen aan de Europese toernooien.