Club

Sparta Nijkerk

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Nijkerk

Programma Sparta Nijkerk

Check hier alle wedstrijden van Sparta Nijkerk die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Sparta Nijkerk in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Sparta Nijkerk

Iedere wedstrijduitslag van Sparta Nijkerk vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Sparta Nijkerk selectie

Oprichting van Sparta Nijkerk

Voetbalclub Sparta Nijkerk werd opgericht in 1931 en komt uit de gemeente Nijkerk. De Gelderse club speelt zijn thuisduels op het Sportpark de Ebbenhorst. In het huidige voetbalseizoen komt Sparta Nijkerk uit in de Derde Divisie op de zaterdag. De voetbalvereniging wist zich te kwalificeren voor de Derde Divisie door maar liefst zes nacompetitie wedstrijden te overleven.

Sparta Nijkerk werd opgericht door een vriendengroep. De vrienden besloten om gezamenlijk een voetbal te kopen en te gaan voetballen op een zandveld in de buurt. Na een tijdje op doel te trappen werd de roep voor een eigen voetbalvereniging steeds groter. De club Sparta Nijkerk werd op 15 mei opgericht en de vrienden besloten om in een oranje/wit shirt de wedstrijden te gaan spelen. Vandaag de dag speelt de club nog altijd in dezelfde kleuren.

Topklasse

In 2010/2011 werd er voor de eerste keer in de Topklasse gespeeld en ook Sparta Nijkerk maakte onderdeel uit van de nieuwe Nederlandse voetbalcompetitie. Een succes bleek het niet, want de ploeg degradeerde in het eerste seizoen. Sparta Nijkerk wist in hetzelfde seizoen wel voor een grote stunt te zorgen door de professionele voetbalclub Excelsior uit te schakelen in het KNVB bekertoernooi (2-1). De achtste finale werd bereikt, maar daarin moet Nijkerk het onderspit delven tegen vv Noordwijk.

Promotie naar de Topklasse

Na enkele teleurstellende seizoenen kwam Sparta Nijkerk in 2013/2014 uit in de Hoofdklasse A. De ploeg begon het seizoen geweldig en wist gelijk de eerste periodetitel te winnen. Halverwege het voetbalseizoen stond Sparta Nijkerk ruim aan kop op de ranglijst en het wist uiteindelijk dan ook de titel te veroveren. Dankzij deze prestatie promoveerde de club terug naar de Topklasse. Trainer Simon Ouaali ontving aan het einde van het successeizoen de prijs voor beste amateurcoach van het jaar.

Degradatie en promotie

In het seizoen 2014/2015 kende Sparta Nijkerk een rampseizoen en eindigde de club op een teleurstellende 15e plek in de Topklasse. Een jaar later kwam Sparta Nijkerk niet verder dan een zevende plaats in de Hoofdklasse en ook in de twee seizoenen die daarop volgde speelde de voetbalvereniging geen rol van betekenis in de competitie. Maar in 2019 werd de club knap derde in de Hoofdklasse, waardoor het zich wist te plaatsen voor de nacompetitie.

Nadat Sparta Nijkerk de eerste twee rondes in de nacompetitie wist te overleven, wachtte RKAV Volendam in de finale. Op 11 juni 2019 werd de thuiswedstrijd met 2-1 gewonnen en enkele dagen later werd er ook in Volendam gewonnen met 1-3.

Oud-speler Leon Broekhof

Een van de bekendste oud-spelers van Sparta Nijkerk is Leon Broekhof. De verdediger werd op 14 mei 1988 geboren in de gemeente Brummen. Broekhof kwam op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Vitesse terecht. Echter brak de speler nooit door in Arnhem, maar in 2009 debuteerde Broekhof wel in het eerste elftal van De Graafschap. In 2011 schreef de speler geschiedenis door het winnende doelpunt te scoren tegen Feyenoord. Daarna speelde de mandekker nog voor Roda JC, SC Cambuur en op amateurbasis voor FC Emmen. In 2013 beëindigde Broekhof zijn professionele voetbalcarrière, maar hij speelde nog wel voor VV Bennekom en FC Lienden. In 2018 ging de speler bij Sparta Nijkerk aan de slag.