Nationaal elftal

Senegal

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Iedere wedstrijd van het nationale elftal van Senegal zie je hieronder. Welk land is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Wat is de stand van Senegal in een toernooi? Je vindt het in dit schema. Bekijk de actuele stand in een toernooi of kijk terug naar eerdere edities.

Uitslagen

Elke uitslag van Senegal zie je in deze tabel staan. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Selectie

Over het elftal van Senegal

Het nationale voetbalelftal van Senegal is vaste deelnemer op de Afrika Cup en wist zich meermaals te kwalificeren voor het WK-voetbal. De Senegalese voetbalbond werd in 1960 opgericht en vier jaar later sloot het land zich ook aan bij de FIFA. In december 2018 wist Senegal de 23e plaats te bereiken op de FIFA-wereldranglijst. In oktober 2010 boekte het land zijn grootste overwinning ooit, namelijk een 7-0 overwinning op Mauritius.

Senegal op het WK 2002

Senegal wist iedereen te verrassen door geweldig voor de dag te komen op het WK 2002 in Japan/Zuid-Korea. Het Afrikaanse voetballand won in de groepsfase met 1-0 van Frankrijk en speelde gelijk tegen Denemarken (1-1) en Uruguay (3-3). Senegal stond in de wedstrijd tegen Uruguay  bij rust op een 3-0 voorsprong. In de achtste finale wist Senegal met 2-1 te winnen van Zweden. In de kwartfinale bleek Turkije met 1-0 te sterk. De Turken eindigde op het WK 2002 op de 3e plaats, terwijl Brazilië het eindtoernooi won.

Henri Camara

De Senegalese voetballer Henri Camara werd op 10 mei 1977 geboren in Dakar. De speler begon zijn profcarriere in 1998 en stopte in 2018 met voetballen. Camara speelde 99 interlands voor Senegal en kwam daarin 31 keer tot scoren. Camara kwam uit voor Racing Strasbourg, Xamax Neuchatel, Grasshoppers, Sedan, Wolverhampton Wanderers, Celtic, Southampton en Wigan Athletic. De Senegalees staat vooral bekend om zijn twee doelpunten in de achtste finale op het WK 2002 tegen Zweden. Senegal won dat duel met 2-1.