Club

Paris FC Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Locatie:
Bondoufle

Programma Paris FC Vrouwen

Check hier alle wedstrijden van Paris FC Vrouwen die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Paris FC Vrouwen in de Feminine Division 1. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Paris FC Vrouwen

Elke wedstrijduitslag van Paris FC Vrouwen zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Paris FC Vrouwen selectie

Alles over het vrouwenelftal van Paris FC

De vrouwenvoetbalclub Paris FC komt – hoe kan het ook anders – uit de hoofdstad van Frankrijk. Het damesteam speelt momenteel in de Division 1 Féminine, oftewel het hoogste niveau van het land. Het eerste mannenelftal komt uit in de Ligue 2. De vrouwenafdeling werd opgericht in 1971 en speelt al sinds 1987 op het hoogste niveau. Paris FC (vrouwen) speelt haar thuiswedstrijden in het Stade Robert Bobin. Het stadion beschikt over een capaciteit van 18.850 toeschouwers.

Eerste landstitel in 1992

Paris FC (vrouwen) werd opgericht in 1971 onder de naam Étoile Sportive de Juvisy-sur-Orge. In de zomer van 2017 werd de club opgekocht door Paris FC en veranderde de naam direct. Als Étoile won de club in 1992 de eerste landstitel. Tussen 1994 en 2003 kwamen daar nog vier landstitels bij. In 2005 werd voor de eerste en enige keer in de clubhistorie de Coupe de France gewonnen. De damesploeg bereikte daarnaast ook acht keer de halve finale van het nationale bekertoernooi. In 2006 won Paris FC (vrouwen) voor de laatste keer het Franse landskampioenschap. In 2012 werd de ploeg tweede op het hoogste vrouwenniveau van Frankrijk.

Halve finale in de Champions League

In het seizoen 2012/2013 bereikte Paris FC (vrouwen) het beste resultaat ooit in de UEFA Champions League. De Franse ploeg bereikte de halve finale van het toernooi, maar daarin was landgenoot Olympique Lyon met 0-3 en 1-6 te sterk. Wel wist Paris FC te winnen van FC Zurich (1-1, 1-0), Stabaek Baerum (0-0, 2-1) en Kopparbergs (3-1, 1-0). In 2011 reikte Paris FC tot de kwartfinale en daarin bleek Turbine Potsdam met 2-6 en 0-3 te sterk.