Club

ONS Sneek

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Sneek

Programma ONS Sneek

Check hier alle wedstrijden van ONS Sneek die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van ONS Sneek in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag ONS Sneek

Alle uitslagen van ONS sneek vind je hieronder. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

ONS Sneek selectie

Over de club

Voetbalvereniging ONS Sneek speelt in seizoen 2020/2021 zijn wedstrijden in de Derde Divisie. De afkorting ‘ONS’ staat voor Oranje Nassau Sneek. In 1932 werd de voetbalclub opgericht. In de eerste 41 jaar werden alle thuiswedstrijden gespeeld op het Sportpark Leeuwarderweg, maar sinds 1973 is het Zuidersportpark het onderkomen van ONS Sneek.

Zuidersportpark in Sneek

De voetbalclub ONS Sneek speelt al zijn thuiswedstrijden op het Zuidersportpark. Het sportcomplex is vanzelfsprekend te vinden in Sneek en ligt net buiten het stadscentrum. Tot 2008 was het overigens ook de thuishaven van de club WZS. ONS Sneek koos voor een kunstgrasveld en beschikt over een ONS-tribune. Het Zuidersportpark beschikt over een drietal grasvelden en één kunstgrasveld. Daarnaast bestaat het complex ook uit een kantine en tien kleedkamers.

Hoofdklasse

In het seizoen 2003/2004 slaagde ONS Sneek erin om het kampioenschap te behalen in de Eerste Klasse, waardoor de club direct promoveerde naar de Hoofdklasse. En na twee seizoenen was het ook in de Hoofdklasse meteen raak en werd het kampioenschap gewonnen in de competitie. Maar in 2009 degradeerde de ploeg uit Sneek weer. In 2010 greep ONS Sneek naast een plaatsbewijs voor deelname aan de Topklasse.

SC Cambuur en SC Heerenveen

ONS Sneek werkte sinds het seizoen 2008/2009 samen met de professionele voetbalclub SC Cambuur, dat momenteel uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Maar in 2012 werd besloten om de samenwerking tussen de clubs te beëindigen. Direct daarna werd een nieuwe samenwerking aangegaan met de andere Friese club: SC Heerenveen.

Naamswijziging

De naam van de club ONS Sneek werd in de zomer van 2012 gewijzigd in ONS Boso Sneek. De reden hierachter was het feit dat Boso de nieuwe hoofdsponsor was. In het eerste seizoen onder deze naam werd de derde ronde van het KNVB bekertoernooi bereikt, maar daarin werd er in eigen huis met 0-2 verloren van AFC Ajax. In 2017 werd de Witte Lakenvelder de nieuwe sponsor van de voetbalclub en werd de naam weer veranderd in ONS Sneek.

Oud-speler Martijn Barto

Een van de bekendste voetballers die ooit in het shirt van ONS Sneek speelde was Martijn Barto. De spits speelde in het verleden voor de professionele clubs RKC Waalwijk, Helmond Sport en SC Cambuur. Daarnaast speelde Barto voor de Harkemase Boys en ONS Sneek. Bij de Friese amateurclub kwam Barto negen keer tot scoren in 23 wedstrijden, waarna hij de overstap maakte naar CVV Blauw Wit ’34.