Club

Dijon

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Dijon

Volg de verrichtingen van Dijon FCO op de voet. Bekijk hier het programma van de club uit Dijon. Check ook het programma en de verschillende clubstatistieken.

Programma Dijon

Bekijk hier de duels van Dijon die dit seizoen op het programma staan.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Dijon.

Uitslag Dijon

Alle uitslagen van Dijon vind je hieronder.

Dijon selectie

Dijon Footbal Côte d’Or

De Franse club Dijon Football Côte d’Or speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade Gaston Gérard en biedt plaats aan rond de 16.000 bezoekers. Sinds 2004 komt de vereniging onafgebroken uit in de twee hoogste competities van Frankrijk, de Ligue 1 en Ligue 2.

Het heden

Dijon heeft zich als nieuwkomer knap tussen de gevestigde Franse profclubs geknokt. Het toeschouwersaantal is in de jaren 10 verdubbeld, wat natuurlijk vooral door de promotie naar Ligue 1 kwam. Ook ten tijde dat de club in de Ligue 2 speelde, bleven supporters volledig achter de ploeg staan. Sinds 2016 speelt Dijon onafgebroken in de Ligue 1.

De wortels van Dijon FCO

Dijon Football Côte d’Or werd niet vanuit het niets uit de grond gestampt. De wortels van de club gaan terug naar 1913, toen de voetbaltak van de sportvereniging Cercle Laïque Dijonnais werd geopend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vond een fusie plaats met FC Dijon, resulterend in Cercle Sportif Laïque Dijonnais. In 1998 was er een nieuw samengaan, ditmaal met Dijon FC. De nieuwe fusieclub mocht beginnen in de Championnat National 3, het vijfde niveau van Frankrijk.

In 2002 werd Rudi Garcia aangesteld als trainer, in 2004 werd de switch gemaakt van amateurstatus naar profclub en in dat jaar werd ook promotie naar Ligue 2 afgedwongen. Het zou nog zes jaar duren voordat de stap naar het allerhoogste Franse niveau werd gezet: Ligue 1.

De successen van Les Rouges

Als nieuwkomer in de Ligue 2 deed Dijon het vanaf 2004 helemaal niet verkeerd. Het begon met de vierde plaats, maar daarna ging het elk jaar slechter: vijfde, achtste en zeventiende. Het tij werd gekeerd met een achtste en negende plaats, waarna de derde plek in 2011 voldoende was voor promotie. De kennismaking met de Ligue 1 was ruw: Dijon werd negentiende en keerde direct terug naar Ligue 2. In 2016 volgde een rentree naar de Ligue 1 en ditmaal slaagde de club uit de provincie Bourgondië er wel in om zich te handhaven.

In de Coupe de France is de halve finaleplek in 2004 het grootste wapenfeit en werd in 2008 en 2019 de kwartfinale bereikt. In de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk, kwam het nooit voorbij de kwartfinale (2012).

De bekendste spelers van Dijon

Met liefst 181 wedstrijden achter zijn naam mag Stéphane Mangione zich ‘monsieur Dijon’ noemen. Topscorer aller tijden van Dijon is momenteel Júlio Tavares en het knappe is dat de Kaapverdische aanvaller zowel in de Ligue 2 als Ligue 1 zijn goaltjes mee blijft pikken. De grootste transferklapper tot nu toe is de verkoop van Loïs Diony aan Saint-Etienne in 2017, die 10 miljoen in het laatje bracht.

De Gabonese spits Pierre-Emerick Aubameyang maakte zijn eerste profminuten bij Dijon. De latere speler van Borussia Dortmund en Arsenal werd in het seizoen 2008-2009 geleend van AC Milan.