Volg het Franse bekertoernooi voor vrouwen op de voet! Bekijk het programma, standen en (live) uitslagen!

Coupe de France Vrouwen programma

Alle wedstrijden van de Coupe de France vind je in het programma hieronder. Wie schopt het dit seizoen tot de finale?

Coupe de France Vrouwen uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de Coupe de France voor Vrouwen? Die vind je hieronder!

De bookmakers keurmerken

Over het toernooi

Het bekertoernooi van de vrouwen in Frankrijk staat bekend onder de naam Coupe de France Féminine. De strijd om de beker vindt plaats sinds 2001 en wordt georganiseerd door de Franse voetbalbond (FFF). De beste clubs uit de regionale divisies krijgen de kans om zich te ontplooien in het toernooi en beginnen in kwalificatierondes. Later is het pas de beurt aan landelijk spelende teams.

Opzet

Voordat het hoofdtoernooi daadwerkelijk van start gaat, vinden er regiofinales plaats tussen 110 teams. Omdat de beker altijd een knock-out toernooi is, wordt er slechts één wedstrijd gespeeld. De winnaar gaat door naar de volgende ronde. De verliezende partij neemt afscheid van het bekertoernooi. Na de eerste kwalificatie volgen er nog twee voorrondes, eerst tussen 80 teams (55 van regiofinales aangevuld met landelijke teams) en daarna tussen de 40 overgebleven.

Het hoofdtoernooi gaat dan pas echt van start met 32 teams en bestaat uit vier rondes en een finale. De teams die op het hoogste niveau van Frankrijk spelen (eerste divisie), mogen de voorrondes overslaan.

Winnaars

Olympique Lyonnais is de machtigste in de Coupe de France Feminine. Van de 18 (2001-2019) edities stond het team uit Lyon, maar liefst 14 keer in de finale. Tien keer werd de finale gewonnen. In de vier verloren finales werden de vrouwen van Olympique drie keer door penalty’s met lege handen naar huis gestuurd (2005,2006 en 2007).

Paris Saint Germain doet de laatste seizoenen prima mee in de competitie en in de beker. Zij stonden onder andere in 2014, 2017 en 2018 tegen Lyon in de finale, waarbij het alleen de laatstgenoemde editie won met 1-0.

In het bekertoernooi presteert ook het damesteam van Montpellier prima. De ploeg stond al negen keer in de finale en wist die drie keer te winnen. Twee van die overwinningen werden, met penalty’s, geboekt op grootmacht Olympique Lyon.