Club

Montpellier Vrouwen

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Locatie:
Montpellier

Programma Montpellier Vrouwen

Bekijk hier de huidige stand van Montpellier Vrouwen in de Feminine Division 1. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Standen

Hieronder zie je de huidige stand van Montpellier vrouwen in de 1e Franse Divisie. Bekijk ook andere competities en toernooien, waarin Montpellier actief is (geweest). Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Montpellier Vrouwen

Alle uitslagen van de vrouwen van Montpellier vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Montpellier Vrouwen selectie

Alles over het dameselftal van Montpellier

De damesvoetbalclub Montpellier Hérault Sport Club Féminines is gevestigd in de Franse stad Villeneuve-lés-Maguelone. De stad is gelegen in het arrondissement van Montpellier. Montpellier HSC Féminines werd opgericht in 1990 en speelt op het hoogste Franse voetbalniveau. De vrouwenclub speelt haar wedstrijden in het Stade Joseph-Blanc. Het kleine voetbalstadion biedt plaats aan rond de 1000 toeschouwers. Het komt wel eens voor dat Montpellier HSC Féminines in het Stade de la Mosson speelt, dat is de thuishaven van de eerste mannenploeg van Montpellier.

Oprichting

In 1990 werd de damesvoetbalclub Montpellier-Le-Crés opgericht, de voorloper van de huidige club. De club kwam voort uit een fusie tussen Racing Club de Paillade en Entente Cressoise. Elf jaar later werd de club onderdeel van de professionele voetbalclub Montpellier HSC. De samenwerking bleek een succes, want Montpellier HSC Féminines won in 2004 en 2005 de Division 1 Féminine. Daarnaast werd het nationale bekertoernooi driemaal gewonnen, namelijk in 2006, 2007 en 2009.

Montpellier HSC in Europa

In het seizoen 2005/2006 bereikte Montpellier HSC Féminines de halve finale van de UEFA Champions League voor vrouwen. In het voetbalseizoen 2009/2010 werd de kwartfinale van het prestigieuze voetbaltoernooi bereikt. Hoewel Montpellier HSC Féminines één van de meest succesvolste Franse vrouwenvoetbalclubs is wist het nooit de Champions League te winnen.

Bekende speelsters van Montpellier

Montpellier HSC Féminines heeft in het verleden diverse internationals binnen de ploeg gehad. Enkele bekende oud-speelsters van de club zijn Sonia Bompastor, Camille Abily, Élodie Thomis, Laure Lepailleur en Louise Necib. De speelsters maakte een transfer naar de Amerikaanse competitie of een binnenlandse transfer naar Olympique Lyon.

Gewonnen prijzen

Montpellier HSC Féminines heeft in het verleden diverse prijzen gewonnen. De laatste gewonnen prijs dateert echter uit 2009. Montpellier won tweemaal de landstitel in 2004 en 2005. Daarnaast won de Franse damesclub ook drie keer de Coupe de France in 2006, 2007 en 2009. De club eindigde viermaal op de tweede plaats in de Division 1 Féminine en verloor zesmaal de bekerfinale.