Club

Amiens SC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Frankrijk
Competitie:
Locatie:
Amiens

De Franse voetbalclub Amiens SC komt dit seizoen uit in de Ligue 2. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade de la Licorne. Bekijk hier het programma, de uitslagen en de verschillende statistieken van Amiens SC.

Programma Amiens SC

Bekijk hier de duels van Amiens SC die dit seizoen op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Amiens SC in de Ligue 1. Je kunt ook een kijkje nemen naar de stand in toernooien en andere competities, waarin Amiens SC actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Uitslag Amiens SC

Alle uitslagen van Amiens SC zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Amiens SC selectie

Socials
@amiensscfootball
Posts
Volgers
Volgend

Over de club

De Franse club Amiens SC werd opgericht in 1901, al was dat toen nog onder de naam Amiens Athletic Club. In de periode tussen 1961 en 1989 kwam de voetbalclub uit onder de naam Sporting Club d’Amiens. Uiteindelijk veranderde dit in Amiens Sporting Club. Deze club wist in het seizoen 2016/2017 te promoveren naar de Ligue 1, het hoogste voetbalniveau van het land. Helaas bleek dit niveau toch een stap te hoog en speelt de club dit seizoen weer in de ligue 2.

Stadion

Amiens speelt al zijn thuisduels in het Stade de la Licorne. Dit voetbalstadion werd in 1999 geopend en biedt plaats aan 12.097 toeschouwers. In het voetbalseizoen 2014/2015 werd het stadion ook gebruikt door de club RB Lens. Dit in verband met de renovatie van de eigen thuishaven.

Actief in het professionele voetbal sinds 1933

Amiens ontving zijn eerste profstatus in 1933 en kwam enkele seizoenen uit in de Division 2. Desondanks besloot de club om weer terug te keren bij de amateurs in 1937. Gedurende de Tweede Wereldoorlog speelde de Franse voetbalclub wel weer haar duels op een hoger niveau, namelijk de officiële oorlogscompetitie. Toen de oorlog was beëindigd keerde de ploeg weer terug als professionele club.

Amiens SC in de Championnat National

Amiens SC speelde tot het jaar 2000 in de Division 2 en stond het daarin bekend als een middenmotor. Het ging goed mis en de ploeg degradeerde al snel naar de Championnat National. Na één seizoen promoveerde de club weer terug naar de Division 2 en was het in 2007 zelfs zeer dichtbij promotie naar het hoogste niveau. Dit gebeurde niet en in 2009 was degradatie opnieuw een feit.

Tijdelijk avontuur in de Ligue 1

In 2011 en 2015 promoveerde Amiens SC terug naar de Ligue 2, maar het grootste succes kwam in 2017. Op 19 mei 2017 schreef de ploeg geschiedenis door zich te kwalificeren voor de Ligue 1. In het duel tegen Stade de Reims bleek een treffer in de 96e minuut voldoende om te promoveren naar de hoogste klasse. In het seizoen 2017/2018 eindigde Amiens op een knappe dertiende plaats, mede dankzij knappe overwinning op OGC Nice, Bordeaux en en FC Nantes. Een jaar later kwam het niet hoger dan een vijftiende plaats met 38 punten uit 38 wedstrijden. In het afgebroken seizoen 2019/2020 wist de ploeg niet hoger te komen dan een 19e plaats en moest dan ook terug naar de Ligue 2.