Club

Ajax Amateurs

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Amsterdam

Programma Ajax Amateurs

Check hier alle wedstrijden van Ajax Amateurs die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Ajax Amateurs in de Derde Divisie. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Ajax Amateurs

Iedere wedstrijduitslag van Ajax Amateurs zie je in dit schema. Wij bieden je hier iedere uitslag in de competitie, beker en andere toernooien. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Ajax Amateurs selectie

Over de club

AFC Ajax kennen wij allemaal als de meest succesvolle en grootste club van Nederland. Maar Ajax heeft ook een eigen amateurtak. De amateurs van de Amsterdamse club trainen en spelen al hun thuiswedstrijden op Sportpark De Toekomst. Momenteel speelt het eerste van Ajax (amateurs) in de Derde Divisie.

Niveau

Ajax (amateurs) kwamen in de seizoenen 1993/1994, 1995/1996 en van 2003 tot 2009 uit op het hoogste amateurniveau van Nederland. Na degradatie in het seizoen 2008/2009 wist het pas in 2014 weer terug te keren in de Topklasse. Een seizoen later degradeerde de club weer terug naar de Hoofdklasse. In de zomer van 2018 werd promotie naar de Derde Divisie veiliggesteld, dankzij een 1-2 overwinning op VV Capelle.

Prijzenkast

In 1984 won Ajax (amateurs) zijn eerste prijs door de titel te grijpen in de Derde Klasse. In 1987 bleek de ploeg ook het sterkste in de Tweede Klasse. Ajax (amateurs) stoomde vervolgens door en won in 1988 de titel in de Eerste Klasse en een jaar later ook in de Hoofdklasse.

In 1990 eindigde Ajax (amateurs) op de eerste plaats in de Vierde Klasse. Maar ook de titel in de Derde Klasse (1992) en de Tweede Klasse (1993) werd gepakt. In 2003 en 2012 won de club de hoofdprijs in de Eerste Klasse. In 2005 en 2008 zegevierde Ajax (amateurs) in de Districtsbeker West I.

Sportcomplex De Toekomst

Ajax amateurs (ook wel Ajax Zaterdag I genoemd) traint en speelt zijn wedstrijden op Sportcomplex De Toekomst. Dit geldt ook voor Jong Ajax en de Ajax Vrouwen. Het eerste elftal van AFC Ajax traint ook op het complex.

Johan Cruijff

De Ajax amateurtak bestaat al sinds 1983 en werd opgericht op advies van de befaamde Johan Cruijff. De legendarische voetballer voorzag dat de amateurtak als een extra Jong Ajax kan worden gezien, waar laatbloeiers uit de eigen jeugdopleiding de kans konden krijgen om zich te bewijzen.

Hoofdtrainer Yuri Rose

De huidige hoofdtrainer van Ajax Zaterdag I is Yuri Alexander Rose. De oud-speler van FC Volendam, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam, De Graafschap en SC Cambuur staat sinds het seizoen 2018/2019 aan het roer bij de Ajax Amateurs. Daarnaast speelde Rose ook nog in het shirt van de club (amateurs), waar hij in 2014 promoveerde naar de Topklasse en werd verkozen tot Amsterdamse speler van het jaar.